LARI

La popularització de la fotografia domèstica a Barcelona

Autor/es
Josep Maria Lari Mirambell (autor), Josep Maria Lari Reig (pròleg) i Rafel Torrella (pròleg)
Coedició amb
Pagès Editors
Col·lecció
Darrere la Càmera

Barcelona i la seva gent van esdevenir protagonistes dels objectius de els càmeres durant la popularització de la fotografia domèstica a principis del segle xx. Josep Maria Lari Mirambell va capturar els canvis profunds de la ciutat i l’empremta dels seus veïns i veïnes tot bastint una obra fotogràfica d’incalculable valor artístic i documental.

El llibre recull més de 200 fotografies inèdites de la vida quotidiana a Barcelona de principis del segle XX. Les instantànies ens apropen moments històrics com l’Exposició Universal de 1929 o les eleccions generals de 1936, racons de la ciutat en moments àlgids o retrats corprenedors. Josep Maria Lari, científic de professió, crea un univers visual únic i deixa constància dels canvis que viu Barcelona i del pas del temps en els seus éssers estimats. 


Societat
Ciutat
Història
Art
Arxiu Fotogràfic
Barri
Fotografia

Què en diuen

"És un bon consell endinsar-se en aquesta novetat editorial per sorprendre’s pel bon gust de l’avi del mag a l’hora de retratar els amics, escenes de la infància, les celebracions familiars, els carrers de Barcelona (maquíssim el passeig de Gràcia moll de la pluja recent), també les festes populars, els grans esdeveniments, com l’expo del 1929, i, per citar una foto insòlita i preciosa per la seva perspectiva, la del baixador de ferrocarril de passeig de Gràcia, presa a peu de vies i no des del carrer d’Aragó, com sempre es mostra."

Josep Maria Lari Mirambell

Josep Maria Lari Mirambell (1903-1974), farmacèutic i podòleg de professió, era un enamorat de la fotografia. Va fer milers d’instantànies, que revelava i guardava per al gaudi familiar. Anys després de la seva mort, la família va descobrir els negatius de centenars de fotografies que l’avi havia fet al llarg de la seva vida. Des de l’any 2021 l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona conserva aquest valuós fons fotogràfic.

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català
  • Any: 2023
  • Pàgines: 112
  • Coberta: Rústica
  • Format: 21 x 22,5 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-555-0
  • ISBN Editorial: 978-84-1303-481-2

Preu

18.00€

Punts de venda

Punts de venda en línia

Dossiers de premsa

Títols relacionats