Novetat

Victòria dels Àngels

Tot semblava tan senzill

Autor/es
Pep Gorgori
Coedició amb
Ficta Edicions i produccions
Col·lecció
Gent de Barcelona

La soprano Victòria dels Àngels (1923-2005) va regnar a teatres de tot el món i aquesta n’és la primera biografia que s’ha pogut elaborar a partir de l’estudi dels seus documents personals i professionals. El treball minuciós de Pep Gorgori ens permet descobrir ara una dona, Victòria dels Àngels López García —o Tori, com acostumava a signar les cartes a la família—, que ens sorprèn i ens fascina tant o encara més que l’artista que creiem conèixer. Aquest llibre combina el rigor en l’anàlisi de les fonts amb una clara voluntat de captivar els lectors, tant si són melòmans com si simplement volen conèixer una personalitat artística única del segle xx.

La narració de la seva vida, amb tota la complexitat, és en el fons un homenatge a una generació de dones que, després de la guerra, van suportar la penúria, la discriminació de gènere i, molt sovint, els seus propis marits. En les seves ombres, aquesta és la història de totes elles. En les seves llums, és la història de la més humana de les dives. És, a més, el relat d’un segle complex, alhora trist i vibrant, dramàtic i bell. La soprano mai no va oblidar els seus orígens, però tampoc no va permetre que aquesta consciència fos un llast per aixecar el vol. La manera de rebel·lar-se de Victòria del Àngels López García va ser, precisament, fer sonar la seva música per damunt de tot.

Cultura
Dones
Història
Música

Què en diuen

"Una completa i sensible biografia de Victoria de los Ángeles que arriba molt oportunament l’any que es commemora el centenari de la soprano i que ofereix una estimulant novetat: Gorgori ha tingut l’oportunitat de realitzar per primera vegada una recerca exhaustiva a partir de l’arxiu personal de la cantant."

NÚVOL | Meritxell Tena 17/06/2024

"Entrevistem a Pep Gorgori, amb el qual ens endinsarem en les planes del seu llibre per conèixer a fons la cantant, però també i sobre tot la persona que hi havia darrere d'aquesta veu prodigiosa."

Ràdio 4 | L'HORA CLÀSSICA 15/04/2024

Pep Gorgori

És periodista i musicòleg. Actualment condueix el programa L’hora clàssica de RNE4 amb Marga Lluch, col·labora amb Radio Clásica i és el periodista especialitzat i crític musical del diari ABC a Catalunya. Ha treballat a Madrid i a Londres i, al llarg de la seva trajectòria, ha col·laborat amb mitjans com Cadena SER, RAC1, Revista Musical Catalana i Scherzo. Format a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de La Rioja, és també màster en Gestió Musical per Goldsmiths (Universitat de Londres). Actualment prepara la tesi doctoral sobre la interpretació musical amb criteris historicistes a Barcelona durant el segle xx , centrant-se en el grup Ars Musicae, en què va començar la carrera de Victòria dels Àngels.

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català
  • Any: 2024
  • Pàgines: 268
  • Edició: 1
  • Coberta: Tova
  • Format: 22 x 14 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-589-5
  • ISBN Editorial: 978-84-126305-6-5

Preu

20.00€

Punts de venda

Punts de venda en línia

Dossiers de premsa

Títols relacionats