Aprovada la urbanització de l'entorn de l'antic Mercat del Peix

En aquest àmbit s'hi construiran els tres edificis del complex de recerca i innovació del pol científic de la Ciutadella del Coneixement. Amb la remodelació dels 9.377 metres quadrats d'espai urbà es crearan zones verdes i d'estada, i es facilitaran els desplaçaments a peu per millorar la connexió amb el parc de la Ciutadella.

imatge recreada digitalment que mostra els futurs edificis del complex de recerca de la Ciutadella del Coneixement: predomini de les finestres i entorns amb arbrat i zones verdes.
11/02/2024 - 11:26 h - Urbanisme i infraestructures Ajuntament de Barcelona

La Comissió de Govern ha donat llum verda a la urbanització dels voltants de l’antic Mercat del Peix, l’illa delimitada pels carrers de Villena, Wellington, Ramon Trias Fargas i l’avinguda d’Icària.

L’actuació començarà l’any vinent al mateix temps que les obres dels tres edificis que configuraran el nou complex de recerca, i inclourà el següent:

  • plantació de parterres i arbrats;
  • zones d’estada amb mobiliari urbà;
  • pacificació del carrer de Villena amb accés limitat de vehicles, i
  • noves xarxes de serveis, drenatge, reg, enllumenat i telecomunicacions.

Un cop acabi la transformació de l’antic Mercat del Peix, en el nou complex de recerca i innovació s’hi instal·laran investigadors en biomedicina (Barcelona Institute of Science and Technology, BIST), en biodiversitat (Institut de Biologia Evolutiva del CSIC) i en la relació entre el canvi climàtic i el benestar de les persones (Centre de Recerca i Innovació per al Benestar Planetari de la UPF).

Un pas més per completar la Ciutadella del Coneixement

L’avenç en la creació del futur complex de recerca i innovació se suma a l’obertura dels primers equipaments del pol de ciència de la Ciutadella: l’Hivernacle, que oferirà activitats per promoure la divulgació del patrimoni natural, cultural, científic i històric de la ciutat, i el Centre Martorell d’Exposicions, nova seu del Museu de Ciències Naturals.

Notícies relacionades