Es publiquen dues guies sobre la fauna i la flora urbana de Barcelona

..
25/01/2024 - 14:04 h

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la Guia de flora urbana de Barcelona, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la Guia de fauna urbana de Barcelona, de Sergi Garcia i Martí Franch, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona.

La Guia de flora urbana de Barcelona inclou més de cent vint-i-cinc espècies vegetals ordenades pel nom científic i les denominacions en català i castellà. La publicació dona prioritat a les plantes que creixen espontàniament al voltant d’espais construïts o alterats per l’acció humana o pels animals domèstics.

Amb la Guia de fauna urbana de Barcelona el lector tindrà coneixement de totes les espècies que l’envolten, a més de les ja conegudes, com els coloms, les paneroles, les rates i els pardals. Aquesta guia recull espècies vertebrades i invertebrades que es presenten en tres ambients urbans: els edificis, els jardins i els espais aquàtics.

La presentació de les guies, que tindrà lloc a les 11 h a l’Hivernacle del parc de la Ciutadellainclourà un itinerari pel mateix parc, on s’identificaran tant les espècies vegetals com animals que apareixen a les dues publicacions, així com s’explicaran alguns dels elements més destacats d’aquest espai natural.

Més informació, en aquest enllaç.