Un nou pas de vianants facilitarà l’accés al Centre Martorell d'Exposicions del parc de la Ciutadella

El nou pas també ampliarà els punts de transició entre el propi parc i el seu entorn.

..
13/01/2024 - 14:15 h

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres per crear un nou pas de vianants al passeig de Picasso, entre el carrer de la Fusina i el Centre Martorell d’Exposicions, que permetrà millorar l’accés al parc de la Ciutadella i facilitar la connexió entre el parc i el seu entorn.

El nou pas de vianants que connecta la Ciutadella i el barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera s’ubica just davant del nou accés del Centre Martorell d’Exposicions, un equipament que ha reobert portes com a espai expositiu i que es troba a tocar del també renovat Hivernacle.

Es tracta d’una de les actuacions de millora al parc i als seus entorns prevista en el marc de l’Estratègia de la Ciutadella del Coneixement, una aposta de ciutat per crear un gran parc urbà vinculat a la ciència obert a la ciutadania. El projecte posa en valor els actius que hi ha i que s’estan construint al voltant del parc, com universitats, museus, centres de recerca, fundacions i empreses.

En què consisteix l’actuació?

A la vorera del passeig de Picasso tocant al Born s’hi farà un gual de vianants amb peces de granit, i des de la façana fins al gual hi haurà paviment específic per encaminar el recorregut. La mitjana entre vehicles s’enderrocarà parcialment i es rebaixarà a l’alçada de la calçada incloent arbrat.  I a la vorera del passeig de Picasso tocant al Parc de la Ciutadella s’hi farà un gual de vianants que permetrà travessar el canal existent.

Es preveu que els treballs finalitzin al març.