Fira Barcelona

Av Reina Maria Cristina, 1*13

Situat dins el parc de Montjuïc, el Palau de Congressos de Barcelona, a tocar de la plaça d’Espanya, té una superfície interior de prop de 100.000 metres quadrats. Els espais exteriors ocupen prop de 40.000 metres quadrats. Són sis palaus en els quals tenen lloc algunes de les fires internacionals més importants del món.

El recinte de l’Exposició Internacional del 1929

El Palau de Congressos de Barcelona forma part del recinte de l’Exposició Internacional del 1929, per a la qual es van construir una quinzena de palaus, molts pavellons nacionals i comercials, un estadi, una piscina i les reproduccions arquitectòniques que formen el Poble Espanyol. A la part de baix de la muntanya, a tocar de la plaça d’Espanya, es van edificar sis grans palaus que durant molts anys van ser l’espai en què va tenir lloc anualment  la Fira de Mostres, a banda de salons i fires monogràfiques. Al costat de les escalinates s’aixequen els dos palaus que va projectar Josep Puig i Cadafalch: el d’Alfons XIII i el de la reina Victòria Eugènia. Les seves torres reprodueixen les del pont Reial de València.

La Fira de Barcelona: entitat d’interès públic

L’any 1932 el Govern de la Segona República va declarar la Fira Internacional de Barcelona entitat d’interès públic i això la va ajudar a consolidar la seva activitat al recinte de Montjuïc, on especialment a partir dels anys seixanta del segle XX hi ha tingut una intensa activitat firal de ressò internacional.

 

Per fer negocis

  • Sants-Montjuïc

    el Poble-sec
Adreça:
Av Reina Maria Cristina, 1*13
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona

Palau núm. 5.

Esdeveniments

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER