La Rambla

C Rambla, 10

No hi ha ningú al món que no es quedi fascinat per la vitalitat de la Rambla. En poc més d’un quilòmetre hi ha tota l’essència de la ciutat. Des de la plaça de Catalunya fins al monument de Colom, la Rambla canvia a cada passa. Beure aigua a Canaletes, comprar flors, persignar-se davant els Caputxins, dinar a la Boqueria, emocionar-se al Liceu i acabar el passeig gairebé a peu de mar. I tornar Rambla amunt. Un riu de vida imparable que no dorm mai, una ciutat dins de la pròpia ciutat que copsa el pols de Barcelona.

El passeig més barceloní

A la Rambla es pot ramblejar, és a dir, pujar i baixar una i una altra vegada pel gran passeig de Barcelona només pel plaer de fer-ho, pel plaer de sentir-se com a casa. Perquè la Rambla és acollidora i integradora. Hi passegen els obrers humils i els personatges poderosos que van al Liceu, els comerciants de Ciutat Vella i els mariners que acaben d’arribar a port. Els que hi viuen des de fa anys i el que la visiten per primer cop. Tots fan la Rambla. I aquesta és l’essència de Barcelona.

Les cinc rambles de la Rambla

Quan, el segle XIX, Barcelona va trencar les muralles que l’asfixiaven, es va construir un gran passeig per unir la part alta de la ciutat, la part de muntanya, amb la part de Ciutat Vella, la part de mar. La Rambla són cinc trams amb noms diferents. Començant des de la plaça de Catalunya i baixant Rambla avall, cap al port, comença la rambla de Canaletes, on hi ha la font de Canaletes, una font del segle XIX de la que es diu que qui hi beu torna a Barcelona. Una mica més avall hi ha la rambla dels Estudis, anomenada així perquè hi va haver una de les primeres universitats de Barcelona, tancada el segle XVIII quan Felip V va suprimir les universitats catalanes. En aquesta zona es troba el Palau de la Virreina, un exemple d’arquitectura civil i un gran regal símbol de l’amor del virrei del Perú cap a la seva segona esposa. Seguint direcció mar, hi ha la rambla de les Flors, l’únic lloc de la Barcelona del segle XIX on es podien comprar flors, i que avui encara manté aquesta activitat. La Boqueria i el Liceu, dues institucions del menjar i la música, enceten la quarta rambla, la dels Caputxins, anomenada així pel convent de frares caputxins que hi havia. La cinquena part, la rambla de Santa Mónica, és on tradicionalment s’ubiquen els dibuixants i els pintors, i enllaça aquest espectacular passeig amb el mar.

La Rambla, que va connectar Barcelona de dalt a baix, és un lloc imprescindible de la ciutat, el passeig pel qual tothom ha de passar en un moment o altre. Sentir la Rambla és sentir Barcelona.

Espais urbans

  • Ciutat Vella

    el Barri Gòtic
Adreça:
C Rambla, 10
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
Altres
Seccions d'aquest equipament
Espai Rambla

Les obres del projecte de reurbanització de la Rambla duraran fins el 2027. Aquí trobaràs la informació més rellevant del procés de remodelació, una actuació urbanística integral, tant física com social, cultural i econòmica.

El web específic barcelona.cat/larambla, ja operatiu, s’anirà desenvolupant progressivament a mesura que s’apropi la data d’inici de les obres.


A l’Espai Rambla, es facilita informació sobre l’obra de transformació de la Rambla i sobre com serà la Rambla del futur. 

En aquest espai, a més, hi ha persones especialitzades que atenen i responen totes les preocupacions i incidències relacionades amb l’obra que tinguin el veïnat i el teixit econòmic, social i cultural de l’entorn. 

A més, l'Espai Rambla és l’espai de trobada de les entitats, institucions i agents econòmics per poder seguir l’evolució de les obres i conèixer les afectacions que puguin generar en cadascuna de les fases de transformació. Recollint el testimoni de la Comunitat Rambla, l’Espai Rambla organitzarà trobades periòdiques per informar, compartir preocupacions i donar resposta a les demandes i les necessitats que sorgeixin, tant relacionades amb l’obra com amb altres aspectes de la Rambla que s’han d’anar resolent en els anys vinents.

També us poden atendre a partir d’aquest formulari

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER