Àrea de gossos de la platja de Llevant

Àrea de gossos de la platja de Llevant

Estat actual de la platja
Qualitat de l'aiguaBona

Última actualització: 30/09/2023 22:00 - SMC Ports de l'Estat

Zona de bany per a gossos a la platja de Llevant
Àrea d'accés per a ciutadans amb gossos
Àrea d'accés per a ciutadans amb gossos
Àrea d'accés per a ciutadans amb gossos
Àrea d'accés per a ciutadans amb gossos
Àrea d'accés per a ciutadans amb gossos
Àrea d'accés per a ciutadans amb gossos
Àrea d'accés per a ciutadans amb gossos
Àrea d'accés per a ciutadans amb gossos
Àrea d'accés per a ciutadans amb gossos
Districte:
Sant Martí
Longitud:
7% del total de platja de Llevant disponible
Límits:
Àrea delimitada dins la platja de Llevant a tocar de l'espigó de rambla de Prim.

Com s'hi va

Platja sense fum

A la part nord de la platja de Llevant s’instal·la, durant la temporada alta de bany, una àrea delimitada perquè hi accedeixin ciutadans amb gossos. L’àrea de gossos de la platja de Llevant funcionarà del 27 de maig a l’11 de setembre, durant la temporada alta de bany.

 

Ajornada pel proper dissabte 2 de setembre de 8:30 a 10:30 la jornada d’ús exclusiu per a gossos pigall de l’àrea de gossos a la platja de Llevant

 

Atesos els resultats i la bona acceptació de les dues proves pilot desenvolupades els estius 2016 i 2017, aquest decret dona cobertura definitiva per consolidar de manera permanent aquest espai d’accés de ciutadans amb gossos a la platja de Llevant, i permet que s’habiliti cada any durant la temporada alta de bany. Barcelona aposta sempre per la bona convivència entre les persones i els animals de companyia, pel respecte als drets dels animals.

Serveis

L’espai d’accés de ciutadans amb gossos disposa dels serveis següents:

La platja de gossos és un espai separat físicament de la resta de la platja de Llevant, que manté les tanques perimetrals a la zona del trencant amb l’aigua i a l’espigó, per evitar que els gossos en puguin sortir. L’horari és de 10.30 a 19.30 hores.

Servei d’informació, amb dos informadors ambientals, de dilluns a diumenge, que duen a terme tasques de control d’accessos ja que només hi podran accedir els gossos identificats amb microxip, tasques de seguiment, repartiment de bosses de recollida d’excrements i informació als usuaris, tant en el mòdul d’informació com als accessos a la platja, perquè els usuaris amb gossos segueixin el traçat establert fins a l’entrada de l’àrea, com a garantia del bon funcionament de l’espai.

Servei de neteja manual, tant de l’espai com dels accessos, que inclou el buidat de papereres i neteja mecànica amb el garbellat a la nit mitjançant un tractor, a 8 cm aproximadament, igual que a la resta de les platges, i garbellat a 30 cm de profunditat, quan els criteris de contingència ho determinin.

Servei de control de la qualitat de l’aigua i de la sorra, que porta a terme l’Agència de Salut Pública (ASPB); el control de l’aigua es fa tal com estableix la Directiva 2007/CE; en relació amb el control de qualitat de l’aigua i de la sorra, s’ha establert amb l’ASPB un protocol de contingència que inclou un paquet d’actuacions de manteniment i neteja de la sorra en funció dels resultats analítics de control.

Llegir més

Mobiliari urbà adaptat als usuaris i gossos:

- La font de beure o abeurador adaptat a tota mena de gossos (grans i petits)
- Dutxa per a gossos
- Els urinaris urbandogs, amb base plàstica filtrant
- Dues dutxes per a persones amb un banc per descansar

Per accedir còmodament a l’espai, es manté la passera existent que arriba fins a la porta d’accés de l’àrea de gossos, que està degudament senyalitzada a l’entrada i a la rampa d’accés a l’espai.

Recordem que a la resta d'espais del litoral de Barcelona segueix vigent la prohibició d’accedir-hi amb gossos durant la temporada de banys, a excepció dels gossos d'assistència, que poden accedir-hi sempre.

Per arribar-hi, podeu fer-ho fàcilment en transport públic, ja sigui en metro (Selva de Mar o El Maresme / Fòrum), en autobús (línies V27 i H16) o en tramvia (línia T4, parades Selva de Mar i El Maresme). També podeu accedir a la Nova Mar Bella en bicicleta, ja que el passeig Marítim disposa de carril bici i, a més, teniu fins a quatre estacions de Bicing a prop de la platja (passeig Marítim de la Mar Bella; passeig de Garcia Fària, 37 / Josep Ferrater; passeig del Taulat, 188, i passeig del Taulat, 238).

A l’àrea de gossos de la platja de Llevant es facilita l’accés i el gaudi a tots els usuaris i usuàries, i en especial a aquells que tenen alguna limitació en la seva mobilitat. La platja ofereix reserves d’aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos adaptats, passeres de fusta fins a l’aigua i dutxes adaptades amb cadires. També disposa de transport públic adaptat que hi facilita l’accés.

Arxius relacionats:

Equipaments

 • Abalisament d'espigons i de zones de bany
 • Àrea per a gossos
 • Dutxes
 • Dutxes (adaptades)
 • Lavabos públics
 • Lavabos públics (adaptats)
 • Megafonia
 • Papereres de rebuig i d'envasos
 • Passeres
 • Torres de vigilància

Punts d’atenció i informació

 • Punt d'informació
 • Salvament i socorrisme

Serveis

 • Barcelona WiFi