Temporada de bany

  • Vista panoràmica del litoral barceloní
  • Vista de la sorra d'una platja amb grups de persones estirades i grups de persones que practiquen esports
  • Espai al passeig marítim per fer esport i descansar
  • Vista panoràmica del litoral de Barcelona

Calendari de la temporada de bany

Temporada mitjana de platges: del 27 al 31 de març, de l’1 al 5 i tots els caps de setmana del mes d’abril, de l’1 al 28 de maig i del 13 al 26 de setembre. Tots els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges de Barcelona estan oberts al públic, de 10.30 a 18.30 hores.

Temporada alta de platges: del 29 de maig al 12 de setembre. L’horari d’atenció al públic és de 10.30 a 19.30 hores, en tots els locals.

Durant la temporada alta de bany 2021 es mantindrà tota la informació i les recomanacions de les mesures de protecció per contenir la propagació de la covid-19, que cal respectar a l’espai públic, principalment mantenir la distància de seguretat i evitar les aglomeracions.

La bonança del clima mediterrani fa que les platges de la ciutat puguin ser utilitzades al llarg de tot l'any per fer-hi tot tipus d'activitats, si bé és cert que la major demanda es produeix a partir de la primavera i, sobretot, durant els mesos d'estiu. És al llarg d'aquest període que l'Ajuntament ha d'equipar i dotar les platges de serveis per tal que es puguin utilitzar com a espais de solàrium i bany que compleixin totes les garanties possibles en termes de seguretat, salvament, assistència sanitària i ambientals.

Anualment s'elabora un pla d'usos de temporada de les platges de Barcelona que inclou tots els requeriments establerts per les administracions competents, com també els equipaments i serveis que l'Ajuntament de la ciutat considera indispensables per a un ús lúdic d'aquest important espai de la ciutat.

Els serveis i equipaments s'activen en funció de l'afluència i les necessitats de cadascun dels dos períodes en què es divideix la temporada de banys. Així, durant la temporada mitjana els serveis i equipaments varien en funció de si és dia feiner o cap de setmana i de les condicions meteorològiques, i durant la temporada alta s'ofereixen diàriament, encara que poden variar d'intensitat segons l'activitat.

Calendari de la temporada de bany 2021

Temporada mitjana de bany: del 27 al 31 de març, de l’1 al 5 i tots els caps de setmana del mes d’abril, de l’1 al 28 de maig i del 13 al 26 de setembre. Tots els lavabos públics estan oberts de 10.30 a 18.00 hores menys els de Sant Sebastià i el Fòrum. Tots els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges de Barcelona estan oberts al públic de 10.30 a 18.30 hores. Els equipaments destinats a informació estan oberts a les platges de la Barceloneta, el Bogatell i la Nova Mar Bella.

Temporada alta de bany: del 30 de maig al 13 de setembre. L’horari d’atenció al públic és de 10.30 a 19.30 hores en tots els locals. L’horari dels lavabos públics és de 10.30 a 21.00 hores.

Temporada baixa: la resta de l’any. Només estan obertes les oficines de la Direcció de Platges, a l’espigó del Bogatell, i els lavabos públics de l’espigó del Gas, del Somorrostro i del Bogatell.

Servei de Salvament i Socorrisme

El servei de salvament i socorrisme s’activa amb l’inici de la temporada de bany a totes les platges, durant la temporada mitjana de bany en horari de 10.30 a 18.30 hores i durant la temporada alta en horari extensiu de 10.30 a 19.30 hores.

Fora de la temporada de bany i de l’horari establert no hi ha servei de salvament i socorrisme, per la qual cosa cadascun dels usuaris de les platges és responsable de les seves accions.

Estudis i auditories

Periòdicament s'encarreguen diferents estudis per conèixer quins són els usos de les platges de Barcelona i quins són els comportaments dels usuaris. Aquests estudis, que han estat realitzats per la Universitat Autònoma de Barcelona i el Consorci El Far, han permès determinar els tipus de residus que es recullen i les quantitats de les diferents fraccions.

Des de la Direcció d'Estudis i Avaluació de l'Ajuntament de Barcelona es coordina el comptatge de l'afluència d'usuaris a les diferents platges de la ciutat i se'n elabora el perfil. L' Òmnibus municipal avalua, anualment, el grau de satisfacció de les persones usuàries de les platges de Barcelona.

Calendari de la temporada de bany

Temporada mitjana de platges: del 27 al 31 de març, de l’1 al 5 i tots els caps de setmana del mes d’abril, de l’1 al 28 de maig i del 13 al 26 de setembre. Tots els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges de Barcelona estan oberts al públic, de 10.30 a 18.30 hores.

Temporada alta de platges: del 29 de maig al 12 de setembre. L’horari d’atenció al públic és de 10.30 a 19.30 hores, en tots els locals.

Comparteix aquest contingut