Temporada de bany

  • Vista panoràmica del litoral barceloní
  • Vista de la sorra d'una platja amb grups de persones estirades i grups de persones que practiquen esports
  • Espai al passeig marítim per fer esport i descansar
  • Vista panoràmica del litoral de Barcelona

Calendari de la temporada de bany

Temporada mitjana de platges: del 9 al 18 i tots els caps de setmana del mes d’abril, de l’1 al 27 de maig i del 12 al 25 de setembre. Tots els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges de Barcelona estan oberts al públic, de 10.30 a 18.30 h.

Temporada alta de platges: del 28 de maig a l’11 de setembre. L’horari d’atenció al públic és de 10.30 a 19.30 h, en tots els locals.

La bonança del clima mediterrani fa que les platges de la ciutat puguin ser utilitzades al llarg de tot l'any per fer-hi tot tipus d'activitats, si bé és cert que la major demanda es produeix a partir de la primavera i, sobretot, durant els mesos d'estiu. És al llarg d'aquest període que l'Ajuntament ha d'equipar i dotar les platges de serveis per tal que es puguin utilitzar com a espais de solàrium i bany que compleixin totes les garanties possibles en termes de seguretat, salvament, assistència sanitària i ambientals.

Anualment s'elabora un pla d'usos de temporada de les platges de Barcelona que inclou tots els requeriments establerts per les administracions competents, com també els equipaments i serveis que l'Ajuntament de la ciutat considera indispensables per a un ús lúdic d'aquest important espai de la ciutat.

Els serveis i equipaments s'activen en funció de l'afluència i les necessitats de cadascun dels dos períodes en què es divideix la temporada de banys. Així, durant la temporada mitjana els serveis i equipaments varien en funció de si és dia feiner o cap de setmana i de les condicions meteorològiques, i durant la temporada alta s'ofereixen diàriament, encara que poden variar d'intensitat segons l'activitat.

Aquest any, amb la millora de la situació de la covid-19, les platges recuperen la normalitat. Tanmateix, en compliment de la normativa vigent i per millorar la comoditat de les persones usuàries, es manté la informació sobre els nivells d’ocupació de les platges al web.

Calendari de la temporada de bany 2022

Temporada mitjana de bany: del 9 al 18 i tots els caps de setmana del mes d’abril, de l’1 al 27 de maig i del 12 al 25 de setembre. Els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges de la Barceloneta, el Bogatell, la Nova Mar Bella i el Fòrum estan oberts al públic, de 10.30 a 18.30 h. Tots els lavabos públics estan oberts de 10.30 a 18.00 h, excepte els de Sant Sebastià i el Fòrum. Els equipaments destinats a informació estan oberts a les platges de la Barceloneta, el Bogatell i la Nova Mar Bella

Temporada alta de bany: del 28 de maig a l’11 de setembre. Tots els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges de Barcelona estan oberts al públic, de 10.30 a 19.30 h. L’horari dels lavabos públics és de 10.30 a 21.00 h.

Temporada baixa: la resta de l’any. No hi ha servei de salvament i socorrisme, només 112. Només estan obertes les oficines de la Direcció de Platges a l’espigó del Bogatell i els lavabos públics de l’espigó del Gas, el Somorrostro i el Bogatell, de 10.30 a 15.00 h.

Servei de Salvament i Socorrisme

El servei de salvament i socorrisme s’activa amb l’inici de la temporada de bany a totes les platges, durant la temporada mitjana de bany en horari de 10.30 a 18.30 hores i durant la temporada alta en horari extensiu de 10.30 a 19.30 hores.

Fora de la temporada de bany i de l’horari establert no hi ha servei de salvament i socorrisme, només 112, per la qual cosa cadascun dels usuaris/àries de les platges són responsables de les seves accions.

Servei de punts lila

Aquesta temporada s’ha posat en funcionament un punt lila a les platges de Barcelona, situat a l’edifici de la Direcció de Platges de l’espigó del Bogatell, que ofereix un servei de sensibilització, prevenció i atenció de les violències masclistes i LGTBI-fòbiques, també té personal itinerant que opera a les diverses platges de la ciutat.

El Punt Lila es mantindrà actiu fins al 26 de setembre, durant la temporada alta de bany. Funcionarà en horari diürn de 10.00 a 20.00 h, de dilluns a diumenge, i complementarà el Punt Lila de Somorrostro, que farà una cobertura nocturna durant els caps de setmana del mes d’agost.

Per a més informació: https://ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/bcn-antimasclista

Certificació Biosphere Sostenible i segell Safe Travels

Les platges de Barcelona disposen de la certificació Biosphere Sostenible i el segell Safe Travels, que reconeix els operadors turístics que aposten per una gestió responsable i respectuosa amb el medi ambient, la cultura, les condicions laborals, l’equitat de gènere i el retorn social i econòmic, i, per tant, promouen un model turístic més equilibrat i sostenible en el seu àmbit.

Concretament, la certificació posa en valor les bones pràctiques, alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, que es duen a terme a les platges, en el marc de la lluita contra el canvi climàtic, el medi ambient, el retorn social, les pràctiques econòmiques i l’entorn cultural en què es troben.

Es tracta, doncs, d’una certificació que consolida les platges de Barcelona com un servei que promou un turisme responsable i, en aquest sentit, que treballa intensament en l’ambientalització i la millora contínua del servei.

Les platges amb d’adhesió al Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere passen a formar part del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat i de la Xarxa Barcelona+Sostenible.

D’altra banda, les platges de la ciutat han obtingut el segell Safe Travels de la World Travel Tourism Council, que certifica que es disposa d’un pla de contingència davant la covid-19 en aquest àmbit. El segell Safe Travels permet als viatgers reconèixer, en qualsevol país del món, les empreses, les entitats i els serveis públics que han adoptat protocols normalitzats de mesures de seguretat i prevenció davant la covid-19.

Calendari de la temporada de bany

Temporada mitjana de platges: del 9 al 18 i tots els caps de setmana del mes d’abril, de l’1 al 27 de maig i del 12 al 25 de setembre. Tots els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges de Barcelona estan oberts al públic, de 10.30 a 18.30 h.

Temporada alta de platges: del 28 de maig a l’11 de setembre. L’horari d’atenció al públic és de 10.30 a 19.30 h, en tots els locals.