Temporada de bany

  • Vista panoràmica del litoral barceloní
  • Vista de la sorra d'una platja amb grups de persones estirades i grups de persones que practiquen esports
  • Espai al passeig marítim per fer esport i descansar
  • Vista panoràmica del litoral de Barcelona

Calendari de la temporada de bany

Temporada mitjana de platges: de l’1 al 10 i tots els caps de setmana del mes d’abril, de l’1 al 26 de maig i del 12 al 25 de setembre. Tots els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges de Barcelona estan oberts al públic, de 10.30 a 18.30 h.

Temporada alta de platges: del 27 de maig a l’11 de setembre. L’horari d’atenció al públic és de 10.30 a 19.30 h, en tots els locals.

La bonança del clima mediterrani fa que les platges de la ciutat puguin ser utilitzades al llarg de tot l'any per fer-hi tot tipus d'activitats, si bé és cert que la major demanda es produeix a partir de la primavera i, sobretot, durant els mesos d'estiu. És al llarg d'aquest període que l'Ajuntament ha d'equipar i dotar les platges de serveis per tal que es puguin utilitzar com a espais de solàrium i bany que compleixin totes les garanties possibles en termes de seguretat, salvament, assistència sanitària i ambientals.

Anualment s'elabora un pla d'usos de temporada de les platges de Barcelona que inclou tots els requeriments establerts per les administracions competents, com també els equipaments i serveis que l'Ajuntament de la ciutat considera indispensables per a un ús lúdic d'aquest important espai de la ciutat.

Els serveis i equipaments s'activen en funció de l'afluència i les necessitats de cadascun dels dos períodes en què es divideix la temporada de banys. Així, durant la temporada mitjana els serveis i equipaments varien en funció de si és dia feiner o cap de setmana i de les condicions meteorològiques, i durant la temporada alta s'ofereixen diàriament, encara que poden variar d'intensitat segons l'activitat.

En compliment de la normativa vigent i per millorar la comoditat de les persones usuàries, es manté la informació sobre els nivells d’ocupació de les platges al web.

Calendari de la temporada de bany 2023

Temporada mitjana de bany: de l’1 al 10 i tots els caps de setmana del mes d’abril, de l’1 al 26 de maig i del 12 al 25 de setembre. Els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges estan oberts al públic, de 10.30 a 18.30 h. Tots els lavabos públics estan oberts de 10.30 a 18.30 h, excepte els de Sant Sebastià. Els equipaments destinats a informació estan oberts a les platges de la Barceloneta, el Bogatell i la Nova Mar Bella

Temporada alta de bany: del 27 de maig a l’11 de setembre. Tots els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges de Barcelona estan oberts al públic, de 10.30 a 19.30 h. L’horari dels lavabos públics és de 10.00 a 20.00 h.

Temporada baixa: la resta de l’any. No hi ha servei de salvament i socorrisme, només 112. Només estan obertes les oficines de la Direcció de Platges a l’espigó del Bogatell i els lavabos públics de l’espigó del Gas, el Somorrostro i el Bogatell, de 10.00 a 14.30 h.

Servei de Salvament i Socorrisme

El servei de salvament i socorrisme s’activa amb l’inici de la temporada de bany a totes les platges, durant la temporada mitjana de bany en horari de 10.30 a 18.30 hores i durant la temporada alta en horari extensiu de 10.30 a 19.30 hores.

Fora de la temporada de bany i de l’horari establert no hi ha servei de salvament i socorrisme, només 112, per la qual cosa cadascun dels usuaris/àries de les platges són responsables de les seves accions.

Servei de punts lila

A l’edifici de la Direcció de Platges de l’espigó del Bogatell s’hi ubica un punt lila que dona servei a les platges de Barcelona. Concretament ofereix un servei de sensibilització, prevenció i atenció davant les violències masclistes i LGTBI-fòbiques, i també disposa de personal itinerant que opera a les diferents platges de la ciutat.

Aquest punt lila es manté actiu durant la temporada alta, i funciona en horari diürn de 10.30 a 19.30 hores, de dilluns a diumenge, i complementa els punts liles nocturns que s’instal·len a l’entorn de les platges.

Per a més informació: https://ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/bcn-antimasclista

Certificació Biosphere Sostenible i segell Safe Travels

Les platges de Barcelona disposen de la certificació Biosphere Sostenible i el segell Safe Travels, que reconeix els operadors turístics que aposten per una gestió responsable i respectuosa amb el medi ambient, la cultura, les condicions laborals, l’equitat de gènere i el retorn social i econòmic, i, per tant, promouen un model turístic més equilibrat i sostenible en el seu àmbit.

Concretament, la certificació posa en valor les bones pràctiques, alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, que es duen a terme a les platges, en el marc de la lluita contra el canvi climàtic, el medi ambient, el retorn social, les pràctiques econòmiques i l’entorn cultural en què es troben.

Es tracta, doncs, d’una certificació que consolida les platges de Barcelona com un servei que promou un turisme responsable i, en aquest sentit, que treballa intensament en l’ambientalització i la millora contínua del servei.

Les platges amb d’adhesió al Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere passen a formar part del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat i de la Xarxa Barcelona+Sostenible.

Calendari de la temporada de bany

Temporada mitjana de platges: de l’1 al 10 i tots els caps de setmana del mes d’abril, de l’1 al 26 de maig i del 12 al 25 de setembre. Tots els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges de Barcelona estan oberts al públic, de 10.30 a 18.30 h.

Temporada alta de platges: del 27 de maig a l’11 de setembre. L’horari d’atenció al públic és de 10.30 a 19.30 h, en tots els locals.