Temporada de bany

  • Vista panoràmica del litoral barceloní
  • Vista de la sorra d'una platja amb grups de persones estirades i grups de persones que practiquen esports
  • Espai al passeig marítim per fer esport i descansar
  • Vista panoràmica del litoral de Barcelona

Calendari de la temporada de bany

Temporada mitjana de platges: del 9 al 18 i tots els caps de setmana del mes d’abril, de l’1 al 27 de maig i del 12 al 25 de setembre. Tots els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges de Barcelona estan oberts al públic, de 10.30 a 18.30 h.

Temporada alta de platges: del 28 de maig a l’11 de setembre. L’horari d’atenció al públic és de 10.30 a 19.30 h, en tots els locals.

La bonança del clima mediterrani fa que les platges de la ciutat puguin ser utilitzades al llarg de tot l'any per fer-hi tot tipus d'activitats, si bé és cert que la major demanda es produeix a partir de la primavera i, sobretot, durant els mesos d'estiu. És al llarg d'aquest període que l'Ajuntament ha d'equipar i dotar les platges de serveis per tal que es puguin utilitzar com a espais de solàrium i bany que compleixin totes les garanties possibles en termes de seguretat, salvament, assistència sanitària i ambientals.

Anualment s'elabora un pla d'usos de temporada de les platges de Barcelona que inclou tots els requeriments establerts per les administracions competents, com també els equipaments i serveis que l'Ajuntament de la ciutat considera indispensables per a un ús lúdic d'aquest important espai de la ciutat.

Els serveis i equipaments s'activen en funció de l'afluència i les necessitats de cadascun dels dos períodes en què es divideix la temporada de banys. Així, durant la temporada mitjana els serveis i equipaments varien en funció de si és dia feiner o cap de setmana i de les condicions meteorològiques, i durant la temporada alta s'ofereixen diàriament, encara que poden variar d'intensitat segons l'activitat.

Aquest any, amb la millora de la situació de la covid-19, les platges recuperen la normalitat. Tanmateix, en compliment de la normativa vigent i per millorar la comoditat de les persones usuàries, es manté la informació sobre els nivells d’ocupació de les platges al web.

Calendari de la temporada de bany 2022

Temporada mitjana de bany: del 9 al 18 i tots els caps de setmana del mes d’abril, de l’1 al 27 de maig i del 12 al 25 de setembre. Els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges de la Barceloneta, el Bogatell, la Nova Mar Bella i el Fòrum estan oberts al públic, de 10.30 a 18.30 h. Tots els lavabos públics estan oberts de 10.30 a 18.00 h, excepte els de Sant Sebastià i el Fòrum. Els equipaments destinats a informació estan oberts a les platges de la Barceloneta, el Bogatell i la Nova Mar Bella

Temporada alta de bany: del 28 de maig a l’11 de setembre. Tots els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges de Barcelona estan oberts al públic, de 10.30 a 19.30 h. L’horari dels lavabos públics és de 10.30 a 21.00 h.

Temporada baixa: la resta de l’any. No hi ha servei de salvament i socorrisme, només 012. Només estan obertes les oficines de la Direcció de Platges a l’espigó del Bogatell i els lavabos públics de l’espigó del Gas, el Somorrostro i el Bogatell, de 10.30 a 15.00 h.

Servei de Salvament i Socorrisme

El servei de salvament i socorrisme s’activa amb l’inici de la temporada de bany a totes les platges, durant la temporada mitjana de bany en horari de 10.30 a 18.30 hores i durant la temporada alta en horari extensiu de 10.30 a 19.30 hores.

Fora de la temporada de bany i de l’horari establert no hi ha servei de salvament i socorrisme, només 012, per la qual cosa cadascun dels usuaris/àries de les platges són responsables de les seves accions.

Esport i pesca a les platges

S’habiliten totes les pistes de voleibol per a l’ús en horari lliure i, addicionalment, es reserven vuit zones per a la pràctica d’esport lliure a les platges de Sant Miquel, el Somorrostro, la Nova Icària, el Bogatell i la Nova Mar Bella amb horari lliure. A partir de les 19.00 h, es permet la pràctica lliure a totes les platges.

Únicament es permet la pesca a la zona reservada de la platja de la Barceloneta, de 19.00 a 21.00 h. De 21.00 a 10.00 h, es permet la pesca lliure a totes les platges.

Calendari de la temporada de bany

Temporada mitjana de platges: del 9 al 18 i tots els caps de setmana del mes d’abril, de l’1 al 27 de maig i del 12 al 25 de setembre. Tots els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges de Barcelona estan oberts al públic, de 10.30 a 18.30 h.

Temporada alta de platges: del 28 de maig a l’11 de setembre. L’horari d’atenció al públic és de 10.30 a 19.30 h, en tots els locals.

Comparteix aquest contingut