Jornada de portes obertes a l'Ajuntament de Barcelona amb motiu de la diada de Sant Jordi

Ajuntament de Barcelona

21/04/2024

Entrada pel carrer Ciutat, façana gòtica
Les persones amb mobilitat reduïda accediran per la porta principal de la plaça Sant Jaume.

Visita. Descobriu els salons nobles de l’Ajuntament i el Mirador M. Aurèlia Capmany amb aquesta visita dinamitzada.

El diumenge 21 d’abril l’Ajuntament de Barcelona celebra una jornada de portes obertes, d’accés lliure i gratuït.

Podreu visitar l’Escala Negra, la Capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, el Saló del Bon Govern, la Sala del Treball, el despatx de l’alcalde, el Saló de Carles Pi i Sunyer, el Saló de Cent, el Saló de Consolat de Mar, la Sala Tàpies, el Despatx d’Honor, el Saló de Carles III, el Saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l’Escala d’Honor.

El recorregut comptarà amb la dinamització de diversos personatges històrics, com el cronista del segle XIV Ramon Muntaner, que comentarà les pintures de Josep M. Sert al·lusives a les campanyes dels almogàvers a Grècia del Saló de Cròniques, o els consellers Joan Fivaller i Rafael Casanova, que relataran la història del Saló de Cent.

També podreu visitar el Mirador M. Aurèlia Capmany, situat a la novena planta de l’edifici Novíssim. L’accés es farà per la plaça Sant Miquel.

A més, hi haurà un espectacle de titelles, En Patufet, i un taller de titelles en què els infants podran fer i personalitzar el seu propi titella del cavaller Sant Jordi. Hi haurà quatre passis: a les 11 h, a les 12 h, a les 16 h i a les 17 h.

Ajuntament de Barcelona

Adreça:
Pl Sant Jaume, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic

Horaris

Observacions
Aforament limitat
Altres
Se celebra a
Ajuntament de Barcelona

Portes obertes: es podran visitar l’Escala Negra, la Capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, el Saló del Bon Govern, la Sala del Treball, el despatx de l’Alcalde, el Saló de Carles Pi i Sunyer, el Saló de Cent, el Saló de Consolat de Mar, la Sala Tàpies, el Despatx d’Honor, el Saló de Carles III, el Saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l’Escala d’Honor.

 

També es podrà visitar el Mirador M. Aurèlia Capmany, situat a la novena planta de l’edifici Novíssim. L’accés es farà per la plaça Sant Miquel.

 

Recreació de personatges històrics: durant el recorregut, la jornada comptarà amb actors que recrearan personatges històrics com el cronista del segle XIV Ramon Muntaner, que comentarà les pintures de Josep M. Sert al·lusives a les campanyes dels almogàvers a Grècia del Saló de Cròniques, o els consellers Joan Fivaller i Rafael Casanova, que relataran la història del Saló de Cent.

 

Espectacle infantil i taller: espectacle de titelles en què es representarà un clàssic dels contes catalans, En Patufet. En acabar cadascuna de les representacions hi haurà un taller de titelles en què els infants podran fer i personalitzar el seu propi titella del cavaller Sant Jordi. Hi haurà quatre passis de l’espectacle: a les 11 h, a les 12 h, a les 16 h i a les 17 h.