'La madre de Frankenstein'

Teatre Nacional de Catalunya - Sala Gran

Des de 22/11/2023 al 30/12/2023

Drama. Una adaptació de la novel·la d’Almudena Grandes, protagonitzada per Blanca Portillo.

Sinopsi

1954. Germán Velázquez torna a Espanya des del seu exili a Suïssa, on hi ha passat més de la meitat de la seva vida, per treballar al manicomi de dones de Ciempozuelos. Allí es retroba amb l’Aurora Rodríguez Carballeira, una parricida paranoica, eugenèsica, intel·ligent, brillant, que ell va conèixer a la clínica del seu pare als 13 anys i que el va fascinar fins a l’extrem de fer-se psiquiatra. I també es troba amb un país que ja no reconeix: la rotunditat del sol, els caps humiliats de les dones, unes altres banderes, altres noms als carrers, por, silenci..

Fitxa artística

Autoria: Almudena Grandes; Direcció: Carme Portaceli; Adaptació: Anna Maria Ricart Codina; Interpretació: Ferran Carvajal, Jordi Collet, Pablo Derqui, Gabriela Flores, David Fernández “Fabu”, Belén Ponce de León, Blanca Portillo, Macarena Sanz, José Troncoso.

Espectacle en castellà.

Durada: 3 hores 55 minuts amb entreacte inclòs.

Teatre Nacional de Catalunya - Sala Gran

Adreça:
Pl Arts, 1
Districte:
Eixample
Barri:
el Fort Pienc

Horaris

Observacions

Durada: 4 hores amb entreacte inclòs.


Venda d’entrades individuals l'1/09/23


Funció accessible 15 de desembre:


Altres
Se celebra a
Sala Gran
Es venen les entrades a
Oficina Ciutadana de la Cultura

Va jugar a ser Déu i va criar la seva filla Hildegart com a model del que havia de ser “la dona del futur”. Cultivada des de petita, la nena va ser una lectora i escriptora precoç, militava políticament i es va convertir en l’advocada més jove d’Espanya. Però la “creació” va revelar-se-li i Aurora Rodríguez Carballeira va decidir assassinar la seva filla.

Carme Portaceli i Anna Maria Ricart adapten l’obra d’Almudena Grandes, La madre de Frankenstein. Una novel·la ambientada en el període de la postguerra espanyola que repassa els últims anys d’Aurora en un manicomi.

Fitxa artística

Autoria

Almudena Grandes

Direcció

Carme Portaceli

Adaptació

Anna Maria Ricart Codina

Amb

Ferran Carvajal, Jordi Collet, Pablo Derqui, Gabriela Flores, David Fernández “Fabu”, Belén Ponce de León, Blanca Portillo, Macarena Sanz, José Troncoso