37.000 participants a Viu Montjuïc

Més de 37.600 persones han participat a les propostes culturals i de lleure per a tots els públics organitzades per 22 equipaments de Montjuïc en col·laboració amb el Districte de Sants-Montjuïc, l'Institut de Cultura de Barcelona i la Direcció de Turisme i Indústries Creatives.

..
17/10/2021 - 14:00 h - Cultura i lleure Mupert

Durant el cap de setmana del 16 i 17 d’octubre han tingut lloc més de 70 activitats, la majoria de lliure accés, com ara itineraris guiats, intervencions participatives, jocs de pistes, concerts i espectacles de dansa i teatre. D’entre els equipaments, els que han tingut una major afluència de públic han estat el Castell de Montjuïc amb 10.500 visitants, CaixaFòrum amb 5.600, el Poble Espanyol amb prop de 4.800, el Jardí Botànic amb 3.400, el MNAC amb 2.300, l’Estadi Olímpic amb 1.900 i la Fundació Joan Miró amb més de 1.700 visitants.

Viu el parc de la cultura

La d’aquest cap de setmana ha estat la primera edició d’aquest esdeveniment insòlit, que pretén fer-se un cop a l’any, i que forma part del Pla d’Actuació del Parc de Montjuïc 2019-2029. Viu Montjuïc visibilitza l’activitat cultural del Parc, crea nous espais, usos compartits i estableix sinergies entre els equipaments, amb la voluntat de recuperar l’esperit de l’Exposició Internacional de 1929.

Barcelona necessita trobar nous espais de centralitat, i Montjuïc n’és un en potència. En un entorn relativament petit com és el Parc de Montjuïc es concentren cases de cultura punteres a la ciutat, fent programació simultània, capdavantera i complementària. A més, el Parc de Montjuïc és un dels grans pulmons urbans de la ciutat, amb una oferta única que combina espais forestals amb jardins temàtics, zones d’esbarjo, esportives i de serveis.

Una iniciativa coral

Amb la finalitat de donar a conèixer a tota la ciutadania la idiosincràsia del Parc de Montjuïc i de tots els equipaments que l’habiten, cadascuna d’aquestes institucions han dut a terme aquesta acció cultural conjunta. La iniciativa neix de la voluntat de coordinació dels diferents operadors culturals del Parc i està coorganitzada, i finançada, pels mateixos equipaments, pel Districte de Sants-Montjuïc, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Direcció de Turisme i Indústries Creatives, que a través de l’impost turístic pretén impulsar iniciatives per millorar el lleure i gaudir d’un espai públic verd i cultural de qualitat dirigit especialment als veïns i veïnes de Barcelona.

Institucions promotores: Anella Olímpica – BSM, CaixaFòrum, Casa de la Premsa, Castell de Montjuïc, Cementiris de Barcelona, El Graner, Espai Bombers, Fundació Barcelona Olímpica, Fundació Joan Miró, Fundació Mies van der Rohe, Fundació Teatre Lliure, Institut Botànic, Institut del Teatre, Jardí Botànic, Jardí Botànic Històric, Mercat de les Flors, Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu Etnològic i de Cultures del Món, Museu Nacional d’Art de Catalunya, MUHBA Refugi 307, Poble Espanyol i Teatro de los Sentidos.

Amb la coorganització de: Districte de Sants-Montjuïc, Institut de Cultura de Barcelona i Direcció de Turisme i Indústries Creatives.