Barcelona acull l'última etapa de la Volta a Catalunya

El corredor britànic de l'Ineos Grenadiers, Adam Yates s'ha proclamat guanyador de l'edició 100 de la Volta a Catalunya.

..
19/03/2021 - 10:11 h

Aquest diumenge 28 de març la ciutat de Barcelona ha sigut l’escenari de l’última etapa de l’edició número 100 de la Volta a Catalunya que enguany, a causa de la pandèmia provocada per la covid-19, s’ha celebrat sense públic. Per setena edició consecutiva, l’última etapa de la cursa ha començat i acabat a Barcelona. Així, un any més, la muntanya de Montjuïc ha decidit el campió de l’emblemàtica cursa ciclista catalana.

Adam Yates, campió de la Volta 100

El corredor britànic de l’Ineos Grenadiers, Adam Yates s’ha proclamat guanyador de l’edició 100 de la Volta a Catalunya. Yates, que va guanyar la tercera etapa amb final a Vallter, ha arribat a Barcelona com a líder, i finalment s’ha convertit en el campió de la carrera. Han completat el pòdium, dos companys seus de l’equip Ineos Grenadiers. L’australià Richie Porte ha quedat segon a 45 segons de Yates, i el campió del Tour de França, Geraint Thomas, ha acabat tercer a 49 segons del guanyador.

La Volta a Catalunya del centenari ha sigut una edició molt especial i que ha oferit grans emocions i espectacle a tots els espectadors. El recorregut de la prova, amb etapes de mitja i alta muntanya, dos finals en alt (Vallter 2000 i Port Ainé), i una contrarellotge (Banyoles); i l’esforç i la competitivitat de tots els corredors han fet que la Volta 100 fos un èxit absolut.

A més, dels corredors de l’Ineos, la Volta a Catalunya 2021 també ha coronat a ciclistes com Andreas Kron, guanyador de la primera etapa, Rohan Dennis, guanyador de la segona etapa, Esteban Chaves, vencedor de la tercera etapa, Lennard Kanma, guanyador de la quarta etapa, Peter Sagan, vencedor de la sisena etapa, i Thomas de Gendt, guanyador de l’última etapa.

La Volta 100, també ha comptat amb corredors com el quatre vegades guanyador del Tour de França, Chris Froome; el guanyador del Giro d’Itàlia 2019, Richard Carapaz, l’incombustible Alejandro Valverde; el mallorquí Enric Mas; i els catalans Marc Soler, David de la Cruz i Antonio Pedrero, entre d’altres.

Barcelona escenari de l’última etapa

Com ja ve sent habitual als últims anys, l’última etapa de la Volta a Catalunya ha començat i acabat a Barcelona. L’etapa, que ha tingut lloc el diumenge 28 de març, ha tingut 133 quilòmetres, i ha començat a les 10.45 hores a la Plaça Espanya amb la sortida neutralitzada. Després de transcórrer durant uns quilòmetres per les comarques del Baix Llobregat i el Garraf, la carrera ha tornat a la ciutat comtal a través de la Gran Via, i ha enfilat de nou cap a la plaça Espanya, on els ciclistes han fet 6 voltes al ja emblemàtic circuit de la muntanya de Montjuïc abans de finalitzar l’edició 100 de la Volta a Catalunya.

El corredor belga de l’equip Lotto Soudal, Thomas de Gendt s’ha proclamat vencedor de l’etapa després de resoldre amb èxit una escapada molt nombrosa.

 La Volta des de casa

L’edició 100 de la Volta a Catalunya s’ha celebrat sense públic a causa de la situació sanitària del país. En aquest sentit, i seguint el protocol consensuat amb les autoritats sanitàries, les zones de sortida i d’arribada han estat delimitades per tanques i el públic no hi ha pogut accedir per tal d’evitar aglomeracions i preservar la bombolla de cursa.

No obstant això, tots els aficionats i aficionades del ciclisme han pogut seguir en directe la carrera sense haver de sortir de casa, ja que se n’ha fet una extraordinària cobertura mediàtica que ha permès fer-ne el seguiment en tot moment.

Enguany, la Volta a Catalunya s’ha convertit més que mai en una cursa global, ja que se n’ha fet difusió a 190 països i, per tant, s’ha fet arribar l’espectacle esportiu arreu dels cinc continents. A l’Estat espanyol la cursa s’ha pogut seguir en directe per televisió a través dels canals Teledeporte, Esport3, Eurosport i Eitb. A més, cal destacar que les retransmissions televisives han estat de dues hores diàries en cada etapa.

Notícies relacionades