Camina Montjuïc: noves rutes

Camina Montjuïc: noves rutes

01/03/2023 - 20:05

Montjuïc. Tots els caps de setmana, des del Castell de Montjuïc organitzen rutes de cultura i de natura per conèixer millor la muntanya.

Tots els caps de setmana, des del Castell de Montjuïc organitzen rutes de cultura i de natura per conèixer millor la muntanya. Duren entre una hora i mitja i dues hores, amb l'acompanyament d'educadores que coneixen molt bé tot l'entorn del Parc de Montjuïc. Per participar-hi només cal dur roba i calçat còmodes. La inscripció és gratuïta, però és imprescindible fer-la amb prou antelació a través del web, perquè els grups són de 24 persones com a màxim i sovint s'omplen...

Ruta ‘Baixem de la muntanya!’ – NOVA!
Diumenges a les 18 h: 5, 12, 19 i 26 de març, 9, 16, 23 i 30 d’abril, 7, 14 i 28 de maig, 4, 11, 18 i 25 de juny.
Passejada multitemàtica pels jardins i monuments del Parc de Montjuïc: el recorregut comença amb una petita introducció de la història del Castell de Montjuïc per, tot seguit, baixar per diferents camins de la muntanya fins acabar a la Font Màgica. Un passeig on tothom pot compartir històries, experiències i coneixement sobre diferents aspectes relacionats amb Montjuïc.

Ruta ‘Una muntanya de memòries’
Dissabte a les 10.30 h: 18 de març, 29 d’abril, 27 de maig.
Des del Castell fins al Cementiri de Montjuïc, tot establint un diàleg al voltant dels diferents espais de memòria i la seva funció de recuperar, interpretar i preservar el nostre passat, a fi de conèixer i comprendre la nostra identitat. Analitzem la muntanya com a centre de memòria ciutadana en debat permanent, no exempt de polèmica, i d’una gran densitat física i simbòlica.

Rutes ‘Montjuïc, una muntanya plena de natura’
Dissabte a les 10.30 h: 11 de març (boscos-1), 1 d’abril (boscos-2), 6 de maig (zones d’aigua), 3 de juny (penya-segats).
Sergi Garcia, el comissari de l’exposició “Natura Urbana. La fauna de la muntanya de Montjuïc”, hi fa una visita guiada i una ruta per la muntanya de Montjuïc per conèixer-ne els espais verds i la fauna que hi podem trobar. A la primera ruta, visita al tancat d’aclimatació d’eriçons.

Ruta ‘Els camins de l’art de Montjuïc’
Dissabte a les 10.30 h: 25 de març, 24 de juny.
Ruta guiada per les diferents escultures del Parc de Montjuïc, per conèixer la seva història i reflexionar sobre la representació dels cossos en l’espai públic, des de la perspectiva de gènere, i com aquesta representació influeix en l’imaginari col·lectiu de la societat.

Ruta ‘De Montjuïc al Paral·lel, de les fontades als teatres’
Dissabte a les 10.30 h: 15 d’abril, 20 de maig.
Ens endinsem en la part més lúdica i social de l’ús de la falda nord-est de la muntanya per descobrir un espai de revetlles i fontades en temps passats. Entre els teatres del Paral·lel i les fonts de Montjuïc va existir una zona d’oci, diversió i llibertat sexual no absent de clarobscurs.

Ruta ‘Montjuïc en el temps’
Dissabte a les 10.30 h: 22 d’abril, 10 de juny.
Recorregut general per la història de la muntanya de Montjuïc, des dels ibers a l’actualitat passant per les pedreres romanes, la construcció del Castell, l’Exposició Internacional del 1929 i els Jocs Olímpics del 1992. Una ruta per descobrir la importància de la muntanya per a la ciutat de Barcelona.