Iniciació a l'artesania al Poble Espanyol

Iniciació a l'artesania al Poble Espanyol

28/10/2021 - 11:31

Montjuïc. Els artesans del Poble Espanyol comencen a oferir sessions d’iniciació a l’artesania, divendres a la tarda o dissabte al matí, adreçades al públic adult: terrissa tradicional, trencadís amb vidre i cistelleria.

A partir del 29 d'octubre, tots els divendres a la tarda i dos dissabtes al mes al matí, els artesans del Poble Espanyol impartiran nous tallers especialitzats en els quals els participants aprendran a aplicar diverses tècniques artesanals: terrissa tradicional, trencadís amb vidre o cistelleria.

Es tracta d’una bona oportunitat per fer (o regalar) cursos d’artesania on s’aprendrà de primera mà, per exemple, com fer servir el torn tradicional de terrissa, les transparències i lluminositats del trencadís en vidre i les tècniques bàsiques per teixir un cistell amb una medul·la de rotang. Està previst, properament, ampliar l’oferta amb nous cursos relacionats amb altres disciplines i materials.

El preu dels tallers, que es mou entre els 30 € i els 68 € segons els cas, inclou l’entrada al Poble Espanyol per tal que els alumnes puguin arrodonir la seva experiència cultural gaudint d’un passeig pel recinte, visitar tots els tallers artesanals, submergir-se en les instal·lacions audiovisuals sobre la cultura i tradicions de la Península i, fins i tot, descobrir el Museu d’art contemporani Fran Daurel.

Un centre únic d’artesania

Al recinte del Poble Espanyol es pot observar la feina de professionals de diverses generacions que treballen el cuir, la joieria, els vitralls, les guitarres, tèxtil o la ceràmica, entre d’altres. Aquests artistes fan d’aquest espai un lloc d’intercanvi i contacte humà, on els visitants poden conèixer la tradició artesanal del país i comprar les creacions més originals, i fins i tot peces personalitzades. Ara també podran aprendre a fer-les per si mateixos, amb aquesta nova programació de cursos adreçats sobretot al públic local de Barcelona.

 • Curs de terrissa tradicional
  Divendres de 18 a 20 h / Preu: 31,25 €
  Fent servir el torn tradicional de terrissa, faràs una peça culinària de 25 cm d’alt per 16 cm d’amplada aprox. Un estri pràctic amb un alt valor estètic i funcional.
  Aforament: 15 persones.
 • Curs d’iniciació al mosaic: trencadís amb vidre
  Divendres de 18 a 21 h / Preu: 68 €
  Acompanyat per l’artesana Júlia Rodríguez, de Vitraloi, faràs una peça de mosaic de vidre en forma de mirall de 30 x 30 cm per penjar a qualsevol espai de casa teva… el mateix dia de la creació!
  Aforament: 10 persones.
 • Curs d’iniciació a la cistelleria
  Segon dissabte de cada mes de 10 a 13 h / Preu: 40 €
  Acompanyat/da per l’artesana Pepi Sánchez, descobriràs i provaràs les tècniques bàsiques per teixir un cistell, utilitzant la medul·la de rotang en el seu estat natural i tintat de colors per crear un cos personalitzat i vistós.
  Aforament: 4 persones.

Comparteix aquest contingut