Espies i secrets, protagonistes del festival literari BCNegra

La dinovena edició del festival literari BCNegra se celebrarà del 5 a l’11 de febrer i tindrà com a eixos principals l’espionatge i la violació de la intimitat en el món virtual actual.

Cartell del festival literari BCNegra 2024
29/01/2024 - 15:24 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

En el festival de novel·la negra de Barcelona hi intervindran més d’un centenar d’autors i autores, entre els quals hi ha Eduardo Mendoza, Elaine Vilar, Kike Ferrari, Chris Offutt, Juan Tallón, Carles Porta, Susana Martín Gijón, Sandrone Dazieri, Rosa Ribas, Alicia Giménez Bartlett, Marc Pastor, Andreu Martín, Joe Thomas, José Ovejero, Victoria González o Carmen Mola.

La programació inclou taules rodones i converses, però també hi haurà sessions de cinema, itineraris, clubs de lectura, una exposició sobre jocs de sèrie negra, i fins i tot, per tancar la primera jornada, un cabaret literari d’homenatge a Boris Vian, amb dramatúrgia i interpretació de Lluís-Anton Baulenas.

La mítica sala La Paloma, la Biblioteca Jaume Fuster, els cinemes Mooby Bosque i la Filmoteca de Catalunya seran els espais que presentaran el gruix de les activitats del programa oficial. A més, diferents centres cívics, biblioteques i altres espais i equipaments organitzen una llarga llista d’activitats en paral·lel que faran arribar l’esperit del festival a tots els districtes de la ciutat.

El cartell de l’edició d’enguany és obra de Javier Olivares.

Jo Nesbø, dinovè premi Pepe Carvalho

El dinové premi Pere Carvalho, que s’entrega cada any en el marc del festival i que reconeix un autor o una autora referent del gènere, serà per a l’escriptor noruec Jo Nesbø. El jurat del premi considera que “des del principi de la seva carrera literària, Nesbø ha demostrat una solvència, una ambició i una generositat narrativa que ha fet que els seus lectors acabin sent addictes a tot el que publica”.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc el dijous 8 de febrer a la tarda, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L’escriptor nòrdic conversarà l’endemà, també en el marc del BCNegra, amb el periodista Xavier Bundó, i tot seguit es projectarà la pel·lícula El muñeco de nieve (The Snowman, 2017), dirigida per Tomas Alfredson i basada en un llibre de Nesbø.

Notícies relacionades