Viu el parc de la cultura!

El cap de setmana del 16 i 17 d’octubre, Montjuïc esdevé més que mai el parc de la cultura amb més de 70 activitats per a tots els públics organitzades pels 22 equipaments culturals de la muntanya.

..
01/10/2021 - 14:35 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

El programa reuneix itineraris guiats i teatralitzats amb jornades de portes obertes i visites als equipaments, així com intervencions participatives o jocs de pistes, concerts, espectacles de dansa i teatre. Les diferents disciplines comparteixen un objectiu comú: fer del Parc de Montjuïc un espai obert, accessible i de qualitat, gràcies a una combinació ben trobada d’espais forestals amb jardins temàtics, zones d’esbarjo, esportives i de serveis.

La majoria d’activitats requereixen inscripció prèvia, disponible a partir de dilluns 4 d’octubre a les 16 h a través del web barcelona.cat/montjuïc. Després, en cas de no poder assistir-hi, anul·leu-hi la vostra reserva per deixar lliures les localitats.

Viu Montjuïc és una iniciativa col·laborativa, coorganitzada i finançada pels mateixos equipaments, pel Districte de Sants-Montjuïc, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Direcció de Turisme i Indústries Creatives, que a través de l’impost turístic pretén impulsar iniciatives per millorar el lleure i gaudir d’un espai públic verd i cultural de qualitat. A través d’una vuitantena d’activitats pròpies i conjuntes, en cocreació i col·laboració entre ells, els 22 equipaments culturals de Montjuïc busquen acostar els barcelonins i barcelonines al parc, així com oferir una nova oportunitat de redescobrir-lo amb uns altres ulls. Concretament, hi participen l’Anella Olímpica–B:SM, CaixaFòrum, Casa de la Premsa, Castell de Montjuïc, Cementiris de Barcelona, El Graner, Espai Bombers, Fundació Barcelona Olímpica, Fundació Joan Miró, Fundació Mies van der Rohe, Institut Botànic, Institut del Teatre, Jardí Botànic, Jardí Botànic Històric, Mercat de les Flors, Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu Etnològic i de Cultures del Món, Museu Nacional d’Art de Catalunya, MUHBA Refugi 307, el Poble Espanyol, el Teatre Lliure i el Teatro de los Sentidos.

Aliment per al cos i l’esperit

A més dels serveis de bar i restauració que ofereixen els equipaments culturals, disposareu de guinguetes amb terrasses i diverses zones de pícnic. També s’hi suma el Menja’t Montjuïc, una associació de bars i restaurants del Poble-sec que han creat, per a l’ocasió, un còctel vermut especial elaborat amb algunes de les herbes autòctones de la muntanya. Així doncs, durant aquell cap de setmana podreu gaudir de les activitats alhora que feu parada al barri, gaudiu d’un bon àpat i tasteu la beguda. Però alerta! El còctel només estarà disponible en alguns locals com Casa Xica, El Carro Gros, El Petit Montjuïc i Palo Cortao. Descobriu-los!

Amb aquesta primera edició com a tret de sortida, els organitzadors planegen celebrar el festival un cop a l’any, en marc del Pla d’Actuació del Parc de Montjuïc 2019-2029. Un projecte municipal que, amb la mirada posada en l’Exposició Internacional de 1929, vetlla per la visibilització de l’activitat cultural del parc, la creació de nous espais i l’impuls de sinergies entre els equipaments.

Més informació

Notícies relacionades