Castellers del Poble Sec

L'any 1998 es va crear la colla castellera dels Castellers del Poble Sec, presentada oficialment el juliol del 1999 durant la festa major del barri, amb una actuació en què van carregar i descarregar un tres de sis.

Els Castellers del Poble Sec celebren la seva diada anual el mes de juliol, pels volts de la festa major del Poble Sec, i tenen com a color identificatiu de camisa el blau cel.

Els membres de la colla són coneguts amb el sobrenom de bandarres, pel seu caràcter festiu. El local d'assaig i social de la colla s'anomena Can Bandarra, és al carrer de Blesa número 7 i fou inaugurat el 2014. 

El 2010 la colla va ser una de les que més va destacar entre les vint-i-vuit que aquell any organitzaren tallers integradors d'immigrants en la campanya 'Tots som una colla'. La primera acció organitzada amb aquesta finalitat va atreure setanta persones i la segona, trenta.

El juny del 2013 cent cinquanta castellers de la colla es van desplaçar a la ciutat occitana de Montpeller en representació de Barcelona i del fet casteller. Van fer una exhibició al festival anual Unicités, per commemorar el cinquantè aniversari de l’agermanament entre Montpeller i Barcelona.

Entre els castells més importants aconseguits, hi ha el quatre de vuit, el dos de set, el tres de set aixecat per sota, el cinc de set, i el quatre de set amb agulla.