Convocat el Concurs de cartells de les Festes de Sant Josep Oriol 2021

Per cinquè any consecutiu l'Associació d'Amics dels Gegants del Pi convoca el concurs per escollir el cartell que serà la imatge gràfica de la propera edició de les Festes de Sant Josep Oriol per a l'any 2021. Les obres es poden presentar fins el dimarts 12 de gener.  

 

Després de l’èxit de les primeres convocatòries,l’ Associació d’Amics dels Gegants del Pi segueix amb aquesta iniciativa que vol promoure la participació de la ciutadania en l’elecció de la imatge de les populars festes del barri Gòtic i que tindrà un premi únic de 150 euros. Els cartells hauran de complir les bases que es poden trobar a la plana web dels Gegants del Pi es podran presentar fins el dimarts 12 de gener de 2021 a la recepció de la Casa dels Entremesos (plaça de les Beates, 2) en l’horari que s’especifiqui al seu web.

El tema són les Festes de Sant Josep Oriol, que se celebren als voltants de la Basílica de Santa Maria del Pi. La imatge ha d’estar relacionada amb la història del barri, de la Basílica del Pi o de les Festes, així com amb les figures festives pròpies, els quatre Gegants del Pi, el Lleó, la Mulassa, els músics, en Perot lo Lladre i els Gegants infantils o elements identitaris de la festa.

Les Festes de Sant Josep Oriol #SJO21, se celebraran del 20 al 28 de març de l’any vinent.

Tot i que la Covid-19 farà que el programa d’actes tradicionals es vegi molt afectat, la intenció de l’organització és que la gran majoria dels actes tradicionals mantinguin l’essència en un format alternatiu i, en alguns casos, inèdit.

Les Festes de Sant Josep Oriol són una de les dates marcades en vermell al calendari festiu barceloní, no només perquè se celebren al març -quan encara no ha començat la temporada de festes majors- sinó pel seu marcat protocol d’actes amb un reguitzell de tradicions singulars com el Retaule, els Atracaments, el jove “Emmulassa’t!” o la ballada dels quatre Gegants del Pi originals, datats del segle XVIII.