Gràcia dona la benvinguda al Lleó, la nova figura festiva de la Vila

El Matí de Festa Major ha estat l’escenari de la presentació d’aquest nou integrant del bestiari festiu, creat per la colla Àliga de Gràcia.

La presentació del Lleó de Gràcia ha estat la principal novetat del Matí de Festa Major. La figura ha participat per primera vegada en el lluïment que han realitzat totes les colles de cultura a la plaça de la Vila.

El seguici gracienc s’amplia així amb aquesta nova imatge, que se suma a altres figures tan importants com els Gegants, el Drac i l’Àliga. El Lleó de Gràcia participarà en tots els actes del Protocol Festiu de Gràcia, a excepció del correfoc, i també representarà Gràcia en actes excepcionals dins i fora de la Vila.

La nova figura està basada en les efígies de lleó que hi ha presents a les façanes de l’edifici de la Violeta. Està feta de cartró pedra, té un pes d’uns 40 kg i permet ser portada tant per un portador com per dos. Porta una corona al cap i l’escut de Gràcia a banda i banda de la gualdrapa, de color vermellós.

L’origen del Lleó com a figura festiva es remunta, com succeeix amb altres figures del seguici popular, a les processons de Corpus medievals. Actualment, a tot Catalunya hi ha només 10 lleons d’aquest tipus.