Celebrem el Dia Europeu del Bestiari Festiu 2023

El Dia Europeu del Bestiari Festiu és una diada que vol reivindicar el paper de les bèsties en el marc de les festes tradicionals de molts països d’Europa. És una iniciativa de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, a més d’altres entitats europees de bestiari festiu.

En aquest sentit, des de l’Agrupació i les diverses entitats de bestiari es programen activitats al llarg de tota la setmana del 24 de novembre. Per això, des de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi s’ha organitzat la taula rodona ‘Bestiari festiu: recuperat, recreat i reinventat’, que es durà a terme el dijous 23 de novembre a les 20 h a la Casa dels Entremesos.

La temàtica d’enguany es tria donat que les bèsties festives a Catalunya han experimentat un veritable auge en els darrers anys. S’han recuperat figures històriques, s’han presentat peces innovadores i s’han reinventat els usos del bestiari en la festa. Al llarg de la vesprada descobrirem les vivències de diverses entitats que recentment han creat o recuperat bestiari, coneixerem com van anar els projectes i quin paper han agafat les bèsties a la seva festa. Hi prendran part quatre persones representants del Drac Antic d’Igualada – Federació del Seguici Tradicional Històric d’Igualada; el Lleó i la Mulassa de Sabadell – Associació Encultura’t; l’Àliga, el Lleó i el Bou de la Vila de Gràcia; i, com a amfitrions, el Lleó i la Mulassa de Barcelona – Associació d’Amics dels Gegants del Pi.

A més, es tractarà d’una activitat inclusiva ja que serà interpretada simultàniament en
Llengua de Signes Catalana.