Com són les celebracions de la Setmana Santa 2021?

Com moltes altres celebracions que han tingut lloc des de l’inici de la pandèmia, els actes per la Setmana Santa, per segon any, no es podran portar a terme com s’havien fet els darrers anys, ja fos en l’àmbit privat o en espais públics de la ciutat. Totes les comunitats i entitats religioses i de consciència de la ciutat s’han posat al dia oferint opcions a través de canals digitals diversos a fi de continuar duent a terme les activitats i els serveis espirituals de caire comunitari i introspectiu, essencials per a les persones de fe; en aquest context, les comunitats cristianes no en són cap excepció. Sempre seguint les mesures sanitàries i de seguretat actuals.

L’Església Arxidiocesana de Barcelona ha fet públiques les recomanacions de la Conferència Episcopal Tarraconense en relació amb les celebracions de la Setmana Santa, en temps de la pandèmia de la Covid-19. Es restringeixen els actes com les processons, la benedicció dels rams o la veneració a la creu. Malgrat que les processons no es podran celebrar, el director del Secretariat Diocesà de Germandats i Confraries informa que s’anima a fer actes en el marc de les mesures sanitàries.

Les esglésies evangèliques celebraran Dijous Sant, Divendres Sant i Diumenge de Resurrecció en el marc de les mesures sanitàries. Les esglésies evangèliques que celebren la vigília del Sant Sopar no ho podran fer. El Consell Evangèlic de Catalunya recorda les mesures que s’han de seguir.

Les esglésies ortodoxes celebren especialment la Pasqua (o Diumenge de Resurrecció), seguint el calendari julià, que aquest any cau el 2 de maig. Aquest any no es faran processons al voltant de l’església i celebraran la Divina Litúrgia dins del centre de culte en el marc de les mesures sanitàries de la Covid-19.

Els Testimonis Cristians de Jehovà celebraran de manera telemàtica la mort de Jesús, el 14 de Nissan (primer mes del calendari lunar bíblic), que aquest any serà el 27 de març.

L’Església Adventista del Setè Dia, en condicions normals, celebra habitualment el Sant Sopar de manera trimestral, en memòria de Crist. En el marc sanitari actual, ho celebra de manera telemàtica en l’àmbit familiar.

Les estaques (centres de culte) de l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies o Mormons celebraran Dijous Sant, Divendres Sant i Diumenge de Resurrecció. Aquest any se celebren molts actes de manera telemàtica.

Més informació sobre com celebren els cristians la Setmana Santa aquí.