En marxa la 35a edició del Tradicionàrius!

Més de 50 activitats i 60 grups i artistes formen la programació d’aquest 2022 que ve carregada de músiques de ball reinterpretades, electrònica d’arrel, cançó tradicional des de diferents òptiques, humor, vitalitat i nous formats.

Concerts, Tradicionàrius al Palau i a L’Auditori, Trad d’autor, traDDigital, Arran d’escenari, Ballades d’Arrel, Trad familiar, Foguerons de Sant Antoni a Gràcia, les Vespres dels dimecres, estrenes de documentals, presentacions de llibres, Folk als Mercats, Tradicionàrius al Territori i exposicions seran els grans blocs de programació que us proposem per aquest #tradicionàrius35.

Més de 50 activitats i 60 grups i artistes formen la programació d’aquest 2022 que ve carregada de músiques de ball reinterpretades, electrònica d’arrel, cançó tradicional des de diferents òptiques, humor, vitalitat i nous formats.

El programa d’aquest any, a banda de propostes amb DO Catalunya, també integra propostes d’altres territoris com Euskadi, les Illes Balears, Galícia, Castella i Lleó, País Valencià o l’Alguer.

Un dels trets característics d’aquest festival serà una nit de músiques de la Ribera sud del Mediterrani amb la cultura Amaziga com a convidada especial. Cal destacar la quantitat de projectes d’artistes femenines que de manera natural formen gran part de la programació amb una mirada reivindicativa, la intergeneracionalitat entre tots els artistes que actuaran en
aquesta 35a edició i les 15 estrenes discogràfiques.

Un dels objectius principals del Festival Tradicionàrius és oferir un espai de reconeixement a la música d’arrel tradicional en totes les seves facetes des de la tradició més pura fins a les propostes més experimentals.

La col·laboració del Tradicionàrius amb el cicle BarnaSants, consagrat a la cançó d’autor, es reafirma un any més amb una programació de 9 concerts al CAT i a L’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat, la qual cosa permetrà escoltar figures reconegudes tant del vessant del folk com del cantautor.

Palau de la Música i Auditori
Des de fa uns anys, una de les fites del festival és obrir fronteres i portar la música d’arrel a grans espais de referència de la música del país. Enguany consolidem aquest objectiu i es repeteix l’experiència al Palau de la Música Catalana i s’amplia tornant a L’Auditori de Barcelona.

Arran d’escenari 
Per tercer any consecutiu, el cicle Arran d’escenari ofereix propostes de proximitat entre músic i públic, concerts que tindran lloc a la platea del CAT.

Podeu consultar la programació en aquest enllaç.