Cultura popular a la Festa Major del Besòs i el Maresme

El programa incorpora actes com el correfoc o la trobada gegantera, entra altres propostes, de la mà de les associacions de veïns i veïnes del barri, Foks de l’Avern i de la Colla Gegantera el Besòs i la Maresma.

La primera mostra de cultura popular de la Festa Major del Besòs i el Maresme tindrà lloc dissabte, 8 de juny, a les 18 h, davant de l’AV El Besòs. Es tracta de l’actuació del grup coral Les veus de la Virreina de Tiana que interpretarà un seguit de cançons populars catalanes.

La Colla Gegantera el Besòs i la Maresma organitza una trobada de cultura popular la tarda de dissabte, 15 de juny, amb l’actuació de Ball de Bastons i dos tallers, un per aprendre a portar gegants i l’altre, a càrrec dels Castellers de Barcelona. Al vespre, tindrà lloc el correfoc de la festa major, organitzat per Foks de l’Avern, amb els Diables de la Kinta Forka i els Diables del Poblenou. La sortida es farà davant del Centre Cívic del Besòs i el Maresme a les 20 h.

Diumenge, 16 de juny, el veïnat es despertarà amb les matinades geganteres, que faran un recorregut pel barri amb trabucada. La sortida serà també davant el Centre Cívic, a partir de les 8 h. A continuació, se celebrarà una trobada gegantera a la rbla. Prim (de 10 a 14 h). A la tarda, l’AV del barri Maresme i Convivim Sant Martí organitzaran un acte de fi de festa amb ball de sardanes, àpats populars i concerts.