El Metro commemora els 600 anys de gegants a Barcelona amb una exposició

Enguany, es commemoren els 600 anys de la primera referència escrita d’un gegant a Barcelona. Per celebrar aquesta gran fita històrica de la cultura popular, s’han preparat tot un seguit d’esdeveniments extraordinaris i sorpreses al llarg de l’any.

Per això, fruit de la col·laboració de la Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona amb la Fundació TMB, neix una exposició fotogràfica que vol ser un tastet del fet geganter a Barcelona. Una ocasió única per conèixer més de prop, petits i grans, un dels tresors de la nostra cultura popular.

A l’Espai Mercè Sala, ubicat al vestíbul de connexió de les línies L3 i L5 de l’estació de Metro de Diagonal, hi trobareu una selecció de fotografies que plasmen diversos moments, a més d’elements festius com els gegantons de les Colònies Jordi Turull, la gegantona Crespinella desmuntada (perquè tothom pugui veure com és l’estructura d’un gegant) i els capgrossos d’en Gaudí, en Monturiol i en Cerdà.

L’exposició es complementa amb els plafons explicatius de l’exposició itinerant de l’aniversari, que ha anat circulant pels diferents barris de la ciutat i que des de Santa Eulàlia, es presenta amb un disseny renovat.

L’entrada a l’exposició és gratuïta i es pot visitar fins al 12 d’abril, de dilluns a divendres, de 10 a 20 h.