Els Gegants de la Ciutat reapareixen a l'arribada dels Reis d'Orient amb la imatge del 1992

Comença el 2024 i comencen les sorpreses dels 600 anys de gegants a Barcelona. Els Gegants de la Ciutat van recuperar excepcionalment la tradició de rebre als Reis d’Orient al Portal de la Pau, tal com ho feien antigament, però ho van fer reapareixent amb una de les imatges més clàssiques i emblemàtiques que han lluït, la de les olimpíades. Després de tot un any lluint la imatge modernista del 1999, enguany arriba el torn de la imatge olímpica.

La parella va rebre a en Melcior, Gaspar i Baltasar, després d’haver estat sotmesa a un procés de restauració a càrrec del Taller Escultura Casserras, en el que s’ha reproduït la pintura del 1992 i s’han restaurat els complements, com el ceptre original del Gegant de la Ciutat bizantí del 1925, que va lluir fins al 1999.

El disseny dels gegants va sorgir fruit de la inspiració en la imatge dissenyada per Evarist Mora l’any 1961, que també va ser el creador de la imatge dels Gegants del Pi. Els vestits han estat recondicionats en primera instància per Folk al Biaix. Al final del procés de restauració, el Taller Escultura Casserras ha arranjat algunes de les parts més malmeses i que el pas del temps ha impedit conservar. La postisseria Tapias ha realitzat unes noves perruques basant-se en els pentinats i colors del 1992, que en Jaume I i la Violant lluiran a partir d’ara.

Amb tot això, els Gegants de la Ciutat obren l’any de celebració dels 600 Anys de Gegants a Barcelona, què promet fer història al món geganter amb tot d’esdeveniments extraordinaris a la ciutat.