El barri de la Dreta de l’Eixample celebra la seva Festa Major i la Fira Modernista

Torna la Festa Major de la Dreta de l’Eixample del 22 al 26 de maig. També es farà la Fira Modernista i del Comerç de Barcelona del 24 al 26 de maig.

Festa Major

Una cinquantena d’entitats, aplegades sota la recentment creada Coordinadora d’Entitats de Festa Major de la Dreta de l’Eixample, han fet possible el programa d’enguany, que inclou més de 60 activitats. Podreu gaudir de la primera Diada castellera del barri, però també de recorreguts històrics, exposicions, tallers, concerts, propostes familiars, esport i molt més.

Diversos equipaments, carrers i places seran l’escenari de la festa. Hi ha tres espais principals, als quals s’hi afegeix el passatge Bocabella:

  • Carrer de Girona, entre els carrers d’Aragó i Diputació
    L’espai, coordinat per l’Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l’Eixample, acull diferents propostes familiars, lúdiques, culturals i festives. En són alguns exemples la 8a edició del Llibre Gegant de contes del barri, un taller de brodat amb fotografies, un torneig de ping-pong, jocs de taula d’arreu del món i diferents exposicions. També compta amb un escenari on el divendres 24 de maig a les 19 hores es farà la lectura del pregó a càrrec de l’actriu, escriptora i directora escènica Teresa Urroz.
  • Carrer del Consell de Cent, entre els carrers de Girona i Bailèn
    L’espai està coordinat pel Casal de Joves La Dreixa i ofereix diferents propostes, com una exhibició d’esports adaptats (bàsquet, hoquei, slalom, etc.), xerrades, un vermut i un bingo musical o la Nit Jove amb concerts.
  • Passeig de Sant Joan, entre Provença i Rosselló
    Coordinat per l’Associació de Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan, aquest espai acull diverses activitats culturals, com una sessió de cinema a la fresca, una ballada de sardanes i diferents espectacles musicals per gaudir d’estils com el swing i el rock.
  • Passatge Bocabella

El dissabte 25 de maig, de 10 a 19.30 h, el veïnat ha organitzat diverses activitats familiars i un concert a càrrec de l’alumnat del Centre d’Estudis Musicals Passatge.

La imatge gràfica de la Festa Major 2024 és obra de Sandra Serres, guanyadora del primer concurs de Cartells de la Festa Major de la Dreta de l’Eixample.

Fira Modernista

La Fira Modernista arriba a la majoria d’edat! Els dies 24, 25 i 26 de maig compleix 18 anys en una nova edició que es farà al carrer del Bruc, entre l’avinguda Diagonal i el carrer del Consell de Cent, i al carril central de l’avinguda Diagonal, entre els carrers Bruc i Girona.

La 18a edició de la Fira està dedicada al dramaturg i poeta Àngel Guimerà i Jorge (1845-1924) en commemoració dels cent anys de la seva mort. El dia 21 de maig, al Centre Cultural La Casa Elizalde, es farà la presentació de la Fira Modernista amb una conferència sobre Guimerà i el Modernisme, a càrrec de Ramon Bacardit, comissari de l’Any.

Parades modernistes d’arreu i parades d’artesans i comerciants associats a Coreixample, un espectacle inèdit de dansa i expressió artística, la rua de cotxes clàssics, el trenet de modelisme tripulat o diversos itineraris modernistes són només algunes de les activitats que podreu trobar en el programa. No us en perdeu cap detall!