Gaudim del Primavern, les festes de primavera de la Verneda i Sant Martí

Una vintena d’entitats es donen cita als carrers del barri del 24 al 26 de maig per celebrar la primavera amb música, dansa, gastronomia i cultura popular.

Sant Martí de Provençals i la Verneda celebren una nova edició de les seves festes de primavera Primavern el cap de setmana del 24, 25 i 26 de maig. Els escenaris principals de la festa són el parc de Sant Martí, la plaça de la Palmera de Sant Martí i la rambleta de Selva de Mar (davant el Centre Cívic Sant Martí).

Entre la vintena d’activitats que s’han programat, el veïnat podrà participar en tallers infantils o gaudir d’actuacions musicals i espectacles de dansa mentre degusta una botifarrada o altres plats típics de la cuina catalana i d’altres regions.

Primavern – Programa 2024

Els actes festius comencen divendres 24 amb un taller de dibuix infantil i continuarà amb l’encesa del semàfor dels personatges de còmic Mortadelo i Filemón, com a homenatge al seu creador, el dibuixant i veí del barri, Francisco Ibáñez. El semàfor està situat a la cruïlla dels carrers Bac de Roda i Gran Via i servirà de punt de partida a una batucada que recorrerà els carrers del barri fins a la rambleta de Selva de Mar.

El matí de dissabte 25, s’organitzen tres festes: al parc de Sant Martí, a la pl. de la Infància i una festa animalista a la pl. de la Palmera de Sant Martí. La ja tradicional cursa infantil de carrets Critèrium arriba a la 39a edició! Tindrà lloc a les 11 h a l’esplanada davant del Mercat de Provençals.

A la tarda, hi haurà la festa de la primavera amb activitats a benefici de les protectores d’animals, amb passarel·la d’animals en adopció i exhibició de la unitat canina dels Mossos d’Esquadra.

La cultura popular també tindrà el seu espai en aquestes festes de primavera a través d’una plantada de figures de foc que donarà pas al Correbèsties, la 3a trobada de bèsties de foc.

A més de la catalana, també hi haurà presència de cultures d’altres regions del món a través de la Festa Ucraïnesa i de la 8a Trobada Convivència Intercultural de diumenge 26 que, a més, posarà punt final al Primavern de 2024.

El Primavern està impulsat per la Coordinadora Vern i compta amb la participació d’altres entitats del barri: AV Provençals de la Verneda, Comissió del parc de Sant Martí, Vocalies de Gossos de La Palmera i de Sant Martí, Assoc. Amics de la plaça de la Infància, Diables de la Verneda, Guspires de Sant Martí, Assoc. Beregynia, Assoc. Uruguayo Catalana Los Botijas, Espai Associatiu de Convivència Intercultural Convivim Sant Martí, Batucada Himbawe, escola de dansa Retahila Somnis i Orquestra BD10.