Gràcia celebra Sant Medir, la festa més dolça de l'any

Dissabte 2 de març, el districte rebrà un xàfec de caramels per commemorar una de les celebracions més arrelades del calendari festiu.

Ja tenim aquí Sant Medir! Dissabte 2 de març, les 21 colles de Gràcia llençaran al públic caramels des de cavalls, carruatges i camions per celebrar la festa més dolça de l’any. Una novetat important d’aquesta edició és que els embolcalls dels dolços seran biodegradables.

 

El programa de la jornada

Durant el matí, entre les 9.30 i les 13.30 aproximadament, les colles de Sant Medir sortiran en una sèrie de cercaviles pels carrers i places de Gràcia. A partir de les 10.00 passaran per davant de la seu del Districte, a la plaça de la Vila. Podeu consultar el recorregut de cada colla aquí.

Al vespre, totes les colles es concentraran als carrers de Nil Fabra, Sant Salvador i Escorial per iniciar una desfilada conjunta a les 19.30. El seguici, que anirà encapçalat per la Guàrdia Urbana Muntada i la colla portadora de la bandera de la Federació de Colles de Sant Medir, recorrerà el carrer de Gran de Gràcia fins als Jardinets, on les colles saludaran les autoritats. El recorregut es pot consultar a la imatge d’aquesta notícia.

 

Recomanacions i informacions de servei

L’organització demana al públic que respecti els animals que participen a la festa, que no s’hi apropi ni els llenci caramels. Així mateix, recomana a les persones assistents que no s’apropin a les rodes dels carros ni dels camions i, a les famílies que hi portin infants, que estiguin sempre sota el control dels adults i segueixin la festa des d’una distància prudencial

D’altra banda, les persones amb discapacitat trobaran un espai habilitat al pla de Salmerón.

 

Ruta d’aparadors

Enguany, entre el 23 de febrer i el 6 de març, 13 comerços del districte participen al concurs de decoració sobre la festa. La ruta dels aparadors guarnits està disponible a la pàgina web de la Federació de Colles de Sant Medir.