Hostafrancs celebra la seva Festa Major pel Sant Àngel Custodi!

Des del dijous 1 fins al diumenge 4 d’octubre, el barri d’Hostafrancs celebra la seva Festa Major amb una trentena d’activitats de cinema, música, teatre i dansa. L’escenari principal, amb cinc concerts i el tradicional Ball de Rams retransmesos també per internet, és el pati del Casinet d’Hostafrancs. Però entitats com el Centre Montserrat-Xavier, l’Ateneu Independentista d’Hostafrancs, la Fundació DiabetesCero o el Cinema Zumzeig també hi participen amb diversos actes als seus espais.

L’inici el marcarà el Toc de Festa dijous 1 a les 19 h al pati del Casinet d’Hostafrancs, amb la lectura del manifest de les entitats de la Comissió de la Festa Major, junt amb el “Suma quilòmetres per la diabetis” de la Fundació DiabetesCERO. Tot seguit hi actuaran la Companyia Juvenil de Ballet Clàssic de Catalunya i del grup de tabalers Descentrats. I després, el primer dels cinc concerts previstos per a aquests dies en aquest espai:
• Miquel del Roig, dijous 1 a les 20.30 h
• La Tresca i la Verdesca (animació infantil), divendres 2 a les 17.30 h
• Xavi Sarrià amb Key Day (en acústic), divendres 2 a les 21.30 h
• Pepet i Marieta, dissabte 3 a les 21.30 h
• Grup Montjuïc (havaneres), diumenge 4 a les 17.30 h
Per garantir la seguretat contra el contagi de la covid-19, l’aforament és limitat. Per assistir als concerts, cal inscriure-s’hi a través del web FemHostafrancs.cat. També es podran veure en directe al canal de YouTube de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (FAECH).

El tradicional Ball de Rams i el concert de Festa Major amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona tindran lloc dissabte 3 a les 12 h en aquest mateix espai. Es podrà seguir físicament i virtual. Per assistir-hi, cal enviar un correu a ecc@esbartciutatcomtal.cat. Dissabte al matí també es pot visitar la seu del Districte de Sants-Montjuïc. Les visites guiades es fan a les 11 h, a les 11.45 h i a les 12.30 h. Per sumar-s’hi, cal apuntar-se a través del web FemHostafrancs.cat. Mentrestant, al carrer de Llobet tindrà lloc la trobada d’intercanvi de plaques de cava.

Diumenge 4 al matí es beneeixen les magranes al carrer de Vilardell, davant l’església del Sant Àngel Custodi on té lloc la missa i l’ofrena floral al Sant Àngel Custodi.

L’Ateneu Independentista d’Hostafrancs (c. Elisi, 20) ha programat una “cafeta antirepressiva” dijous 1-O a partir de les 18 h; divendres, jocs de taula a les 18 h i música amb els seus PD a les 21 h; dissabte a les 12, rumba radical amb Lo Martí de Térmens i jocs de taula musicals a partir de les 18 h.

Al Cinema Zumzeig (c. Béjar, 53), es projecten les pel·lícules ‘Tommaso’ (dijous 19 h i dissabte 16.45 h), ‘A land imagined’ (dijous 21 h i diumenge 19 h), ‘No creas que voy a gritar’ (divendres 17 h i dissabte 22 h), ‘Tecnoboss’ (divendres 19 h), ‘Canción sin nombre’ (divendres 21.45 h i dissabte 19.30 h) i ‘Estaba en casa pero’ (diumenge 21.30 h).

Enguany, el Firajoc del Centre Montserrat-Xavier es reinventa. Durant el cap de setmana de la Festa Major us podeu descarregar un mapa al seu web i xarxes socials on trobareu la localització de diverses proves repartides per llocs emblemàtics del barri.

La Fundació DiabetesCero també proposa un repte per impulsar la investigació sobre la diabetis: es tracta de sumar quilòmetres caminant, corrent, nedant o anant en bicicleta. Només cal que t’inscriguis a la proposta (6 € inscripció individual, 5 € inscripció grupal) i comencis a fer quilòmetres al barri!

La Fundació Canpedró (C. Sant Crist, 13) et proposa gaudir de la Tapa Solidària amb tota seguretat, reservant taula per telèfon (93 422 04 29) o correu electrònic (fundacio@canpedro.org) per menjar bé tu i els infants que més ho necessiten.

Consulteu tot el programa de la Festa Major aquí.