La Cavalcada de la Mercè omplirà d'art els carrers de Barcelona

La Cavalcada de la Mercè, la gran desfilada de la tarda de la festa major, és un aparador excel·lent de la cultura popular barcelonina. Hi prenen part gairebé tots els gegants i gegantes de la ciutat, que en són el fil conductor. Els acompanyen bèsties, capgrossos, grups d’animació, bandes de música i elements festius relacionats amb la temàtica d’enguany. També hi haurà diversos gegants adaptats que seran portats per persones amb discapacitat.

En aquest cas, el 24 de setembre a la tarda la Cavalcada retrà homenatge a les arts, amb motiu de l’any Picasso, en el marc del 50è aniversari de la mort de Pablo Picasso. Per aquest motiu, la Cavalcada es titula “La Cavalcada de les Arts” i comptarà amb la presència del Seguici Popular de Barcelona, els gegants de Kíiv, la recuperada Comparsa ‘Visca Picasso!’, i gegants artistes com els de la Pedrera, els del Poble-sec, en Charlie Rivel de Cubelles, l’Escola Joan Miró, l’Ocellaire de l’Eixample, els músics d’Amposta… I la gran majoria de gegants de Barcelona! Tot plegat serà encapçalat per la Guàrdia Urbana muntada a cavall.

En total, hi participen 56 col·lectius/colles de cultura popular, i enguany com a novetat, és farà la plantada dels elements participants al carrer de Pelai, rememorant les plantades que es feien a la plaça de Catalunya durant els primers anys dels 2000.

L’acte s’iniciarà a les 18 h des del carrer de Pelai i s’acabarà cap a les 20 h a la plaça de Sant Jaume amb l’entrada de tots els participants a l’Ajuntament i els balls dels Capgrossos Macers, de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat.