La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona celebra amb música el quaranta aniversari

Un concert de la formació, dirigida per Marcel Sabaté, commemora al Palau de la Música quatre decennis d’activitat.

Fundada a Barcelona l’any 1983, la Cobla Sant Jordi, que el 1977 va rebre la consideració de Cobla Ciutat de Barcelona atorgada per l’Ajuntament, celebra enguany quaranta anys de vida. Ho commemora fent el que sap fer més bé: música. Us espera el dimecres, 8 de novembre (19 h; 20 €) al Palau de la Música Catalana.

La Cobla Sant Jordi- Ciutat de Barcelona és una de les institucions musicals de més prestigi de la ciutat. La música de cobla és el seu registre principal, tot i que és una formació dedicada també a la música de concert, que tant programa obres de referència, com composicions oblidades i música de nova creació. 

Amb quaranta anys, i sense crisi de maduresa a la vista, la Cobla munta una gran festa al Palau de la Música, amb un programa que, precisament, apunta cap aquest esperit simfònic del qual parlàvem. La condueix el director titular, Marcel Sabaté.

L’actriu i cantant Laura Aubert (també presentadora) i Bernat Cot, són autors de la idea i de la direcció escènica d’una gala durant la qual s’interpretaran dues estrenes absolutes; una peça d’Antoni Ros MarbàPetita suite lúdica: Preludiet, Ball pla, Trapelleries, Arietta, Corrandes, que va ser un encàrrec del Palau de la Música Catalana en el marc del programa Barcelona Creació Sonora, i també una obra d’Albert GuinovartEl circ: Desfilada, L’equilibrista, El pallasso trist i la ballarina, Acròbates, que ha estat l’encàrrec de la Cobla al compositor per celebrar el quaranta aniversari.

Obres més clàssiques, entre les quals composicions com Camí de llum, de Lamote de Grignon; La fageda d’en Jordà, de ToldràMontmagastre, de Manuel Oltra; l’Elegia de Joaquim Serra o l’obra A en Pau Casals, del sardanista Juli Garreta, formen part del programa.

Si voleu celebrar l’aniversari de la Cobla Sant Jordi- Ciutat de Barcelona, veniu al Palau de la Música, però abans consulteu al web tota la informació al respecte.