La Fira de Sant Ponç torna al Raval

El proper dissabte 11 de maig les parades d'herbes remeieres, de fruita confitada i de mel tornaran a omplir d'aromes i colors el barri del Raval.

Enguany seran 50 les parades que s’instal·laran al llarg del carrer Hospital, i que oferiran als nombrosos visitants que habitualment s’hi apleguen, productes com mel, fruita confitada, melmelada o herbes medicinals.

A la Fira també s’hi podran trobar diverses activitats que tindran la mel com un dels protagonistes. Així a la plaça de Sant Agustí, organitzat per l’Associació d’Apicultors de Barcelona, al llarg de tot el dia hi haurà una parada on s’exposaran les principals varietats de mels del nostre entorn i material d’apicultura. També hi haurà un taller per a infants d’extracció de bresques de mel que se celebrarà ales 12 h del migdia i a les 17.00 h.

La Fira de Sant Ponç, és una de les més populars i antigues de la ciutat. Se celebra des de l’edat mitjana, i prové del temps en què es va descobrir el poder guaridor de les herbes remeieres i es fa a la primavera perquè és el millor moment per a treure el màxim rendiment de les propietats.

La Fira se celebra al carrer de l’Hospital des de l’any 1817, després d’haver passat per la plaça de Sant Miquel, el carrer de Sant Cugat del Rec i els voltants de l’Església de la Santa Creu.