La Nit de la Vigília es recupera plenament per la Mercè 2023

A les 22.45 h del 23 de setembre, el xivarri desperta els Gegants de la Ciutat, del Pi i de Santa Maria del Mar, que surten de l’Ajuntament per encomanar-se de festa amb els barcelonins i barcelonines que els esperen a la plaça de Sant Jaume.

L’any passat l’acte es va cancelar per la pluja, però enguany, les tres colles volen recuperar plenament un acte que es troba documentat en diverses ocasions al llarg dels 152 anys d’història de la Mercè. De fet, el primer cop que surt al programa és l’any 1872, tot just fa 151 anys.

De nou, la desfilada nocturna comptarà amb una banda creada expressament per l’ocasió: la Banda de la Vigília. Es tracta d’una vintena de músics amb instruments tradicionals: gralles i instruments de vent, metall i percussió que interpretaran melodies típicament barcelonines, a més de la peça creada expressament per a l’ocasió, obra d’Adrià Abellán, i que enguany tornarà a sonar. La cercavila s’aproparà a la basílica de la Mercè, epicentre de la diada de l’endemà, per acabar altre cop a la plaça de Sant Jaume, on cap a la mitjanit hi haurà el final de festa, que serà una ballada com mai s’ha vist abans!