Arriba el Mercè Dansa 2023!

Per la Mercè, els grups de danses vives troben un espai per compartir la tradició: el Mercè Dansa. Aquest acte organitzat per l’Esbart Català de Dansaires, els convida a ballar acompanyats musicalment, en aquesta ocasió, de la Cobla Sabadell, una associació artística que dona a conèixer per tot el país la música més genuïnament catalana: la sardana, els balls tradicionals i música de concert i ballables escrits per la mateixa formació.

El dissabte 23, a les 11 h, a l’avinguda de la Catedral, començarà el Mercè Dansa, amb música de la Cobla de Sabadell i l’actuació de diferents grups de danses populars.

Enguany, amb motiu dels 30 anys de l’acte, els convidats seran balls que estan d’aniversari: Ball Pla de Vilafranca del Penedès, Capgrossos de Manresa, Ball de Gitanes de Granollers, Ball de plaça de Caldes de Montbui, Ball de Xatos de Rubí, Ball de Valencians de Lleida i Ball del vano i el ram de Gràcia. 

El Mercè Dansa no només és una exhibició de balls: a la tarda, la mostra es traslladarà a la plaça de Sant Jaume i tothom que ho desitgi podrà aprendre a ballar-los. Aquest acte, que rep el nom de El Galop de la Mercè, és l’acte final del Mercè Dansa, el moment en què els espectadors passen a formar part activament de la festa amb una música composada pel recordat mestre Jesús Ventura.