Mor Albert Torres, expresident de la Fundació Festa Major de Gràcia

Va ser president del 1990 al 2006 i va ser distingit amb el premi Vila de Gràcia d’honor individual pel seu compromís amb la cultura popular gracienca.

Albert Torres i Bosch, un dels veïns més coneguts i estimats de Gràcia, ha mort aquest dimecres als 72 anys. Torres, que va ser president de la Fundació Festa Major de Gràcia durant 16 anys, va ser guardonat pel Districte amb el premi Vila de Gràcia en la categoria d’honor individual,  i l’any següent va rebre també la Medalla d’Honor de Barcelona pel seu compromís amb les festes i la cultura popular a la ciutat.

Vinculat al carrer Camprodon, on es va criar, Torres va posar en marxa diverses iniciatives durant el temps que va ser president de l’entitat, com ara els concursos de fotografia i pintura ràpida, el de cartells, la cercavila popular, la samarreta de la festa o l’homenatge a Sant Roc. A més, durant la seva presidència la Festa Major de Gràcia va ser declarada Festa d’Interès Nacional.  De fet, el seu compromís amb aquesta celebració i l’estima dels veïns es va materialitzar amb la creació del seu propi gegant, el gegantó Torres, encarregat per la Fundació Festa Major de Gràcia i creat per l’artista gracienca Àngels Jutglar.

També va ser l’impulsor del Club Futbol Gràcia i membre de la colla de Sant Medir.

El Districte de Gràcia vol traslladar el seu condol als familiars i amics, i reivindicar la seva figura, sense la qual les Festes de Gràcia i la cultura popular gracienca no serien el que són avui.