On pots veure gegants per la Mercè 2023?

Els gegants són uns dels grans protagonistes de les Festes de la Mercè. Any rere any, les cercaviles i balls omplen els carrers i places del centre de Barcelona. A continuació et detallem els actes on podràs gaudir dels balls dels gegants:

Divendres 22

El primer dia de festa major, els gegants de la Ciutat, del Pi i de Santa Maria participaran en el Seguici Inaugural (19 h al Palau de la Virreina) i al Toc d’Inici (20 h a la plaça de Sant Jaume), com a integrants del Seguici Popular de Barcelona. A més, veurem l’arribada dels gegants de Kíiv, l’Olga i el Volodymyr.

Dissabte 23

La Xambanga portarà la majoria dels gegants dels barris i districtes de Barcelona des del pla de l’Os (a les 20.30 h) fins a la plaça de la Mercè, per tot seguit acabar a l’Ajuntament i donar pas a la Nit de la Vigília (22.45 h a la plaça de Sant Jaume), que es recuperarà plenament després de la pluja de l’any passat i que ens permetrà veure els gegants de la Ciutat, del Pi i de Santa Maria ballant al so de la Banda de la Vigília, una formació creada expressament per l’ocasió.

Diumenge 24

El dia de la Mercè estarà ple d’activitat gegantera, començant per l’Anada a Ofici (10 h des de la plaça de Sant Jaume), el Matí Gegant (a les 11 h a la plaça de Sant Jaume) i el Seguici de la Mercè (a les 12 h des de la plaça de la Mercè). A la tarda, podrem gaudir d’un dels actes més multitudinaris de la festa major: la Cavalcada, que enguany rep el nom de ‘La Cavalcada de les Arts’ (a les 18 h des del carrer de Pelai).

Dilluns 25

L’últim dia de la Mercè, els gegants de la Ciutat i els capgrossos Macers clouen la festa major amb el Toc a Plegar (a les 21 h des de la plaça de Sant Jaume). Els podreu veure ballar a ritme dels Perdigots Talla Gran, una formació que només apareix per aquest acte.