Els geganters de Gràcia celebren les festes de Sant Isidre

El 13 i 14 de maig, els Geganters de Gràcia celebren la seva diada pròpia: les Festes de Sant Isidre. Enguany, com a prèvia, el dijous 11 de maig es farà la presentació i xerrada (a les 19.00 h a La Violeta) sobre la restauració dels capgrossos vellets centenaris de Gràcia, a càrrec del Taller Avall de Reus i els Geganters de Gràcia.

El dissabte 13 de maig a les 18.00 h, la plaça de la Vila serà l’escenari per l’acte de presentació del Vellet i la Velleta de Gràcia. La festa consistirà en un gran acte de reconeixement dels capgrossos centenaris graciencs, amb la representació i balls de diferents colles de capgrossos del país.

Quan acabi l’acte de presentació (a les 19.00 h), s’iniciarà la cercavila pels carrers de la Vila de Gràcia fins a la plaça de la Virreina. De camí, hi haurà una aturada a la plaça del Diamant per recollir la bandera de les Festes de Sant Isidre. Al final, hi haurà la ballada conjunta de comiat i l’entrada de la bandera i els Gegants a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Gràcia.

L’endemà, diada de Sant Isidre, el dia començarà a les 9.00 h amb les Matinades de grallers. A les 11.00 h a la plaça de la Virreina, hi haurà la Plantada de la imatgeria festiva convidada a la Diada i s’iniciarà la Missa. En acabar aquesta, cap a les 11.45 h, sortirà la bandera de les festes per presidir el tradicional Ball del Vano i el Ram recuperat l’any 2019 pels Geganters de Gràcia i per l’Esbart Vila de Gràcia. Tot seguit es realitzarà la Mostra de balls de les diverses colles de cultura popular convidades i a les 12.30 h s’iniciarà la cercavila fins a la plaça de la Vila on hi haurà el ball final conjunt.