La petjada de la Fabra al Grec 2024

04/06/2024 - 10:59 h

Els residents José y sus Hermanas i Jaume Clotet actuen al festival, i la Fàbrica de Creació també col·labora en l’espectacle ‘Quiso negro’, d’Ester Guntín.

El Grec 2024, festival d’estiu de Barcelona, ofereix dotzenes de propostes culturals d’un altíssim nivell. Serà la seva 48a edició, i la programació s’estendrà del 26 de juny al 4 d’agost. Entre les propostes, n’hi ha algunes d’estretament lligades a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

És el cas de Morir lo hace todo el mundo, una obra que la companyia José y sus Hermanas han assajat com a residents a la Fàbrica de Creació. La podreu veure del 26 de juny al 7 de juliol al Teatre Lliure de Gràcia. És el cinquè espectacle de la companyia, i volen compartir, expliquen, que estan “cagades de por i plenes de preguntes sense resposta”. En aquesta peça, més que en cap altra, José y sus Hermanas volen fingir, volen aparentar, volen fer creure a tothom que tot va bé perquè no els queda més remei. Faran el que millor saben fer: explicar moltes mentides. La companyia signa la creació, la direcció, la dramatúrgia i la interpretació; una companyia formada per Alejandro Curiel, Marta Díez, Carolina Manero, Gemma Polo i Glòria Ribera.

El també resident Jaume Clotet presentarà l’espectacle titulat Alusinasons a l’Antic Teatre del 18 al 21 i del 25 al 28 de juliol. És una performance-concert que tracta sobre la festa i l’embriaguesa. “Difícilment haureu vist un espectacle que tingui tan poc a veure amb les convencions teatrals a l’ús…”, s’assenyala al programa de mà. Alusinasons és una mena d’oda al món festiu i a l’imaginari que l’acompanya: un retaule en el qual un clown innocent cau per accident dins d’un món d’alcohol. Encallat en la festa, l’artista es desdobla en el seu alter ego, un cantant principiant que aprofita per presentar el seu primer àlbum de música electrònica, amb cançons costumistes i còmiques.

Dansa a partir d’un ritual de l’Edat Mitjana

La Fabra i Coats: Fàbrica de Creació també acull aquests dies assajos de l’espectacle de dansa Quiso negro, que signa Ester Guntín. La peça, que estarà a la cartellera del Mercat de les Flors els dies 23 i 24 de juliol, parteix del tarantisme, un ritual que neix a l’Edat Mitjana al sud d’Itàlia, basat en una pràctica coreogràfica, musical i iconogràfica. El treball busca la potencialitat del cos i la imatge en escena per a anar més enllà de la coreografia. Parla de la mort en cadascun, podent-se veure l’obra com un viatge pels seus aspectes vitalistes. L’espectacle va ser guanyador del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2023.

Per a més informació sobre la programació del festival Grec 2024, entreu al web oficial.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!