3r cicle online de l’Espai Consum Responsable “Pensa global, viatja local: turisme cooperatiu, de proximitat i sostenible”

17/06/2020 - 15:38 h

Nou calendari de tallers i seminaris centrats en el turisme responsable.

L’Espai Consum Responsable inicia el 3r Cicle online d’activitats per promocionar una nova cultura de consum. Aprofitant que s’apropa l’estiu, el tema principal serà la presa de decisions responsables a l’hora de planificar les vacances.

La covid-19 planteja nombrosos reptes i dubtes, també a l’hora de re-pensar les vacances. A més de tenir en compte les mesures de seguretat, pot ser una bona oportunitat d’incloure criteris de responsabilitat i sostenibilitat a la nostra forma de fer turisme.

Dins el 3r cicle online de tallers i seminaris online, trobarem les sessions “Pensa global, viatja local: turisme cooperatiu, de proximitat i sostenible”, sobre turisme cooperatiu, de proximitat i sostenible. De la mà de Aethnic i Babilonia’s Travel us podreu fer una idea de com deixar una petjada positiva quan es viatge.

Organitzada en quatre, cada sessió donarà idees, eines i recursos per a planificar les vacances a prop de casa, fent un turisme social i ambientalment responsable. La darrera activitat serà una visita presencial a Can Calopa de Dalt (Collserola); en aquest cas, sí caldrà inscripció prèvia.

Per participar als tallers només cal adreçar-se a la sala Espai Consum Responsable a la plataforma Jit.si i no cal inscripció prèvia (excepte per la visita a Can Calopa de Dalt, que sí caldrà inscripció). Tot són activitats gratuïtes. Podeu consultar l’agenda a continuació i, si voleu més informació, us podeu dirigir a la pàgina web de l’Espai Consum Responsable.

Xerrada “En temps de crisi global, turisme cooperatiu i de proximitat”

1 de juliol, 18.30 – 20.00 h

Vivim un moment de crisi global que ens convida a repensar el model turístic, amb alts impactes socioambientals i econòmics. Però el turisme pot ser un factor clau per al desenvolupament local, just i sostenible. Parlarem dels reptes i oportunitats del turisme en l’àmbit del cooperativisme i l’Economia Social i Solidària.

Amb la participació de: Ernest Cañada (AlbaSud), Anna Abellán (XAREC) i Xavier Suñol (Director de Turisme, Ajuntament de Barcelona).

Xerrada “Turisme en família, de proximitat i responsable”

8 de juliol, 18.30 – 20.00 h

Anar de vacances en família i trobar propostes aptes per a tots i totes no sempre és fàcil. Necessiteu idees? Parlarem de propostes per a gaudir les vacances èticament i de manera sostenible!

Amb la participació de: Mavi Villatoro (Mammaproof) i Max López (Famílies en Ruta).

Xerrada “Aquest estiu, passa a l’acció pel clima!”

15 de juliol, 18.30 – 20.00 h

El model turístic actual causa grans impactes ambientals i socials, i genera un fort augment puntual en el consum dels recursos locals d’allí on viatgem que pot arribar a col·lapsar l’ecosistema. Però és possible gaudir de les nostres vacances causant un impacte positiu allí on anem, descobreix-ne idees amb aquesta activitat!

Amb la participació de: Marta Salvador (AlbaSud), Paula Puy (Xarxa de Voluntariat Ambiental), Rezero.

 

Visita “Turisme gastronòmic i agroecològic”

22 de juliol, 18.30 – 20.00 h

Durant les vacances ens encanta estar en contacte amb la natura. El món rural ens convida a desconnectar i menjar productes de la terra. El Turisme gastronòmic pot ser un bon aliat per la Transició Agroecològica i generar un desenvolupament rural just i sostenible. Coneixerem Can Calopa, gestionat per la Cooperativa l’Olivera, l’únic projecte cooperatiu de vinyes ecològiques i de proximitat al municipi de Barcelona.

Amb la participació de: Joan Buades (Investigador), Anna Abellan (La Sargantana) i Dolors Llonch (l’Olivera Cooperativa)

Activitat Presencial amb inscripció prèvia – Aforament Limitat – Inclou transport. Lloc: Can Calopa de Dalt (Collserola). L’activitat està subjecte a mesures de seguretat que es faran arribar en un document al correu de les persones inscrites.
Inscripcions: 1 de juliol s’obren les inscripcions des del web d’Espai Consum Responsable.