Adhesió a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública

29/01/2021 - 14:28 h

Barcelona s’adhereix a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) té per objectiu impulsar la titularitat pública de les xarxes de distribució d’energia elèctrica i la transició energètica.

El Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la constitució de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) i la incorporació de Barcelona com a membre de ple dret. Actualment l’AMEP té 125 membres dels quals 116 són municipis d’arreu de Catalunya i la resta són entitats.

L’objectiu de l’AMEP és impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible, així com també assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos.

Amb els municipis i entitats de l’AMEP es crearà un espai de diàleg per treballar de manera conjunta i  intercanviar coneixements i experiències. I, en un context d’emergència climàtica com l’actual, es treballarà per una transició energètica profunda que passi del model energètic vigent, que genera grans costos ambientals, socials, econòmics i de salut, per un nou model de distribució d’energia elèctrica on els Ajuntaments en són part fonamental.

A més dels municipis adherits, un total de 116, 62 de la província de Barcelona, 19 de Girona, 18 de Lleida i 17 de Tarragona, que representen més de 3 milions i mig de veïns i veïnes, l’AMEP també està oberta a la incorporació d’entitats públiques, sectors acadèmics i societat civil organitzada.