Atorgades les subvencions pel clima 2023

26/06/2023 - 12:55 h

Canvi climàtic. Una quinzena de projectes rebran les subvencions pel clima 2023 que busquen incentivar accions que promouen la lluita contra la crisi climàtica.

El passat 19 de juny es va publicar la resolució d'atorgament i denegació definitiva de la convocatòria 2023 de subvencions per al desenvolupament de projectes en el marc del Pla d'acció per a l'emergència climàtica 2030.

Una quinzena de projectes rebran les subvencions pel clima 2023, que compten amb una partida pressupostària d’un milió d’euros, i busquen incentivar accions que promouen la lluita contra la crisi climàtica i solucions per assolir els objectius que s’estableixen al Pla d’Acció per l’Emergència Climàtica.

Les propostes, que es van presentar telemàticament entre el 16 de gener i el 15 de febrer del 2023, tenen com a objectiu potenciar la implicació ciutadana i donar suport a accions col·lectives, sobretot a les iniciatives més innovadores i transformadores.

Els projectes seleccionats estan dissenyats i executats per persones jurídiques sense afany de lucre i contribueixen, mitjançant accions concretes, a fer front de manera efectiva a l’emergència climàtica. És a dir, tenen un impacte significatiu tant en la reducció de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, com en l’assoliment d’avanços en l’adaptació als efectes ja existents, posant a les persones més vulnerables al centre d’aquestes accions.

Els projectes proposen solucions innovadores als problemes socioambientals de la ciutat que permeten millorar les pràctiques i models vigents, augmentant la capacitat d’actuació de la societat a través de la creació de noves relacions de col·laboració.

Més informació