Descobreix l'exposició: Barcelona respon a l'emergència climàtica

22/11/2021 - 12:44 h

Exposició Emergència Climàtica. A través d'una dinàmica exposició itinerant amb ulleres efecte 3D, es vol donar a conèixer de manera pedagògica, interactiva i propera la realitat l'emergència climàtica a la ciutat de Barcelona. 

Des de l’aprovació del Pla Clima 2018-2030 el 26 d’octubre i de la Declaració d’emergència climàtica, el 15 de gener de 2020, s’han implantat algunes de les mesures específiques amb l’objectiu de seguir creant consciència de l’emergència climàtica que estem vivint i que anirà a més.

En aquesta mateixa línia, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau van ser una de les principals veus de les ciutats a la COP26 aquestes últimes setmanes. Cal remarcar, que les ciutats no poden tenir un paper secundari, ja que són les grans àrees urbanes les quals són claus per fer front a l’emergència climàtica, seguint avançant en els models de transformació, de justícia climàtica i projectes innovadors. 

D’aquesta forma, un d’aquests projectes innovadors, és l’exposició itinerantBarcelona respon a l’emergència climàtica”, la qual circula entre els equipaments i escoles de la ciutat. Amb aquesta exposició, es pretén mostrar a la ciutadania com afectarà el canvi climàtic a la ciutat si s’actua o continuem de la mateixa forma, a través del sistema d’ulleres 3D i audioguía online.  

D’altre banda, podem interpretar quines són les línies de treball i accions previstes relacionades amb el Pla Clima de Barcelona, portades a terme tan per la ciutadania a escala individual, com col·lectiva i alguns dels projectes municipals més rellevants. 

A través d’un sistema de circulació més que sostenible, una bicicleta, aquesta exposició visita de forma temporal diferents equipaments ambientals i municipals de la ciutat, acostant a la població la necessitat de conscienciació d’una emergència més present que mai. Així doncs, us convidem a visitar aquesta exposició amb diverses visites guiades fins el 30 de gener a l’equipament municipal de la Fàbrica del Sol al districte de Ciutat Vella.