El Dia Mundial del Medi Ambient ens convida a repensar-nos

29/05/2020 - 15:36 h

Medi ambient i sostenibilitat. La programació d’aquest any ha quedat clarament marcada pels canvis causats per la pandèmia global.

El programa d’activitats d’aquest any té una clara referència als canvis provocats per la crisi sanitària actual i planteja la necessitat de repensar com volem encarar la transició ecològica a partir d’ara.

El dia 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una jornada de les Nacions Unides per a la conscienciació i l’acció mundial per a la protecció del medi ambient, que a Barcelona sempre es vehicula en el marc de Barcelona + Sostenible.

La programació d’aquest any ha quedat clarament marcada pels canvis causats per la pandèmia global, tant pel format de les activitats, que seran totes virtuals, com també pels continguts. Les activitats previstes giraran entorn de la necessitat de plantejar-se què hem après durant el confinament que volem que esdevingui un hàbit a partir d’ara. Alhora, es vol posar de manifest que vivim un punt d’inflexió que ens convida a repensar-nos i repensar la ciutat perquè sigui més saludable i responsable.

Entre les diverses propostes virtuals, el dia 5 de juny, de 12.00 a 13.30 hores, hi haurà la conferència “Dia Mundial del Medi Ambient. Repensem-nos”. Hi intervindran Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, la Dra. Marta G. Rivera-Ferre, directora de la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la UVic-UCC i coautora d’informes del Panell Intergovernamental de l’ONU sobre canvi climàtic, i un representant del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona.

A Barris + Sostenibles també han preparat tota una programació especial sobre el Dia Mundial del Medi Ambient, amb activitats organitzades per les aules ambientals i els equipaments de ciutat, com per exemple la xerrada “El nou verd”, que organitza la Fàbrica del Sol el 4 de juny.

El Mapa Barcelona + Sostenible ofereix l’Enigmapa B+S, un joc en línia que convida a descobrir projectes, recursos i col·lectius amb propostes sostenibles a la ciutat properes i reals per passar a l’acció.

I al programa Escoles + Sostenibles han plantejat un repte sobre consum responsable, qualitat de l’aire i biodiversitat a les diferents escoles que en formen part per tal que proposin idees i accions per millorar el nostre entorn després de la crisi de la covid-19.

Podeu consultar tot el programa d’activitats aquí.