ICLEI destaca la resposta de Barcelona a l’emergència climàtica

10/12/2020 - 19:12 h

L’Associació de Governs Locals per la Sostenibilitat (ICLEI) ha seleccionat Barcelona com a ciutat protagonista.

L’Associació de Governs Locals per la Sostenibilitat (ICLEI) ha seleccionat Barcelona com a ciutat protagonista i destaca les mesures que ha adoptat per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle recollides al Pla Clima i la Declaració d’emergència climàtica.

L’ICLEI reconeix el fet que Barcelona ha comptat amb tots els sectors de la ciutat i les seves relacions amb el canvi climàtic; incloses la mobilitat, l’habitatge, l’alimentació, l’aigua, la salut, l’energia i la biodiversitat. I considera que aquest enfocament holístic és un element central de l’estratègia climàtica de Barcelona, ​​a més de de les mesures per a l’adaptació i la resiliència.

Barcelona  s’ha compromès a invertir 563 milions d’euros durant els propers anys per a implantar fins a 103 mesures climàtiques que inclouen la creació de zones de baixes emissions l’augment de l’energia renovable, o la incitativa de les Superilles  amb la conversió dels carrers de la ciutat amb l’objectiu de millorar l’espai públic per donar prioritat a vianants i ciclistes.

Aquesta institució internacional també reconeix que les polítiques climàtiques de la ciutat posen especial èmfasi en la cohesió social i la participació i destaca la tasca de la xarxa de Barcelona + Sostenible que actualment compta amb més de  1.200 organitzacions.

ICLEI i Barcelona

ICLEI- Governs Locals per a la Sostenibilitat és la xarxa líder mundial de governs locals i regionals compromesos amb el desenvolupament sostenible amb més de 1.750 membres arreu del planeta. El seu objectiu és impulsar el lideratge dels governs locals i regionals per abordar reptes ambientals, econòmics i socials.

Barcelona forma part de l’ICLEI des de 1995, ha estat membre del Comitè Executiu Regional Europeu i va ser membre fundador  de la campanya Procura+. La ciutat també va ser pionera en el Programa d’Acció Local per la Biodiversitat i actualment es membre del programa CitiesWithNature.

Enllaç a la notícia d’ICLEI