La Setmana de l’Energia torna en format virtual

19/06/2020 - 12:46 h

Les propostes i activitats per promoure l’eficiència, l’estalvi i la generació d’energia aquest any tindran totes format digital.

Les propostes i activitats per promoure l’eficiència, l’estalvi i la generació d’energia aquest any tindran totes format digital.

La Setmana Europea de l’Energia Sostenible (SEES), que se celebra aquest any del 22 al 26 de juny, és la més atípica dels últims anys. La situació produïda per la covid-19 ens ha obligat a aturar màquines i això ha comportat un descens dràstic del consum energètic de forma global.

Aquesta reducció del consum ha comportat un descens de les emissions de CO2 que, sostinguda en el temps, amb l’ajuda de les energies renovables i la descarbonització de l’economia, podria mitigar els efectes futurs del canvi climàtic. D’altra banda, molta de l’energia que no s’ha consumit als comerços i a les empreses s’ha estat consumint en l’àmbit domèstic, ja que la ciutadania ha passat moltes més hores a casa. Aquest increment del consum comporta un augment del preu de la factura elèctrica i del gas, fet que fa més imprescindible que mai tenir eines per aconseguir una major eficiència energètica.

Per això, la Setmana de l’Energia d’aquest any, promou tallers, xerrades virtuals i activitats familiars que tenen com a principals objectius: conèixer millor l’energia, fer-ne un ús conscient, descobrir diferents formes d’instal·lació de fonts renovables i aconseguir estalviar al màxim en les factures energètiques de final de mes. Aprofitem aquesta realitat per ser més sostenibles, conscients i eficients en l’ús dels recursos energètics!

Més informació a https://energia.barcelona/ca/setmana-de-lenergia