Repte internacional per un 22@ i una ciutat més ecològica i justa

16/12/2020 - 17:45 h

Barcelona participa en un concurs global impulsat per l’organització C40 Cities que convida a estudiants a dissenyar propostes per al 22@ i idees que ajudin a aconseguir una recuperació ecològica i justa de la crisi generada per la COVID-19.

El repte Students Reinventing Cities és simultani a 17 ciutats de tot el món i permetrà que estudiants i universitats comparteixin la seva visió sobre com es poden reinventar les nostres ciutats d’una manera ecològica i justa. Està organitzat per C40 Cities, la xarxa global de ciutats compromeses amb l’acció climàtica.

La participació de Barcelona a aquest repte internacional busca que els estudiants comparteixin i treballin idees innovadores en consonància amb les prioritats climàtiques de la ciutat i que es facin sobre l’àrea del 22@, al districte de Sant Martí.

L’Students Reinventing Cities pretén aconseguir la transformació de les ciutats davant la crisi climàtica i vol impulsar maneres creatives, imaginatives i viables per descarbonitzar els barris. Els projectes guanyadors es dotaran amb una campanya de comunicació global i es convidarà els estudiants guardonats a presentar els seus projectes a representants de la ciutat, líders empresarials locals, veïnat i organitzacions que treballen per fer front el canvi climàtic.

Entre les altres ciutats que participen en el concurs hi ha: Bogotà, Buenos Aires, Chicago, Dakar, Dubai, Los Angeles, Madrid, Melbourne, Montreal, Nova Delhi, París, Quito, Reykjavík i Washington, D. C, entre altres.

Totes les persones del món acadèmic i estudiantil que estiguin interessades a inscriure’s en el concurs poden trobar més informació a www.c40reinventingcities.org.  La data límit per inscriure-s’hi és el març del 2021. Posteriorment se seleccionaran les persones finalistes i se les convidarà a presentar les seves propostes definitives el maig del 2021. Un jurat de la ciutat i de C40 Cities seleccionarà la proposta guanyadora, que s’anunciarà en una cerimònia el juliol del 2021.

El C40 és una institució que té com a objectiu afrontar el canvi climàtic i portar a terme mesures urbanes que redueixin les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i els riscos climàtics, així com millorar la salut, el benestar i les oportunitats econòmiques de la ciutadania.