Celebrem el Dia Mundial de l'Aigua a Collserola

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra internacionalment el dia 22 de març, el dissabte 16 de març el parc natural de Collserola ho celebrarà amb passejades, tallers i espectacles, entre altres, amb el nom "L'aigua que no es b(v)eu".

Pantà de Vallvidrera- Autor: Robert Penya
11/03/2024 - 10:22 h

Els entorns de la Casa del Guarda i el pantà de Vallvidrera seran l’escenari, el pròxim dissabte 16 de març, dels actes de celebració del Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra internacionalment el 22 de març.

En aquests espais del parc natural de Collserola hi tindrà lloc una jornada plena d’activitats, amb passejades, tallers i espectacles, que tenen per objectiu valorar la importància i la gestió sostenible de l’aigua, un bé comú tan escàs avui dia, donat que ens trobem en fase d’emergència per sequera.

Les activitats programades són les següents:

Seguint l’aigua: passejada des del Centre d’Informació del parc fins al pantà de Vallvidrera, a càrrec de l’educadora ambiental Montse Regueira, amb qui aprendrem usos i costums relacionats amb les fonts.

Mirant els cels: mostra de fotografies d’Alfons Puertas, meteoròleg de l’Observatori Fabra, que convida a reflexionar sobre la nostra relació amb l’entorn i a reconèixer la importància de treballar per un futur més sostenible amb l’aigua (o la manca d’aquesta).

Farà ploure, aquell núvol?: taller a càrrec de Jordi Mazón, professor de física de la UPC i divulgador científic, que ens donarà les claus per entendre la formació dels núvols, per què no tots porten pluja o bé en porten diferent. També s’ensenyarà com fer un núvol en una ampolla.

Empantanats: escape room pel pantà, per a les famílies que vulguin aplicar els seus coneixements i destresa per entendre la vida d’aquest espai i col·laborar en la seva conservació i millora.

Racó de tallers: activitats creatives per a infants i famílies entorn la temàtica de l’aigua.

Punt d’Informació de l’Aigua: espai amb llibres i recursos relacionats amb la cultura de l’aigua, propostes expositives al voltant de la temàtica, a càrrec del Centre de Documentació i Recursos Educatius del Parc Natural.

Per finalitzar la jornada, tindrà lloc l’espectacle de carrer “Siluetes d’aigua”, de la mà de Teatro en Movimiento Callejerx.

La jornada està coorganitzada pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, els centres cívics Vallvidrera-Vázquez Montalbán i l’Elèctric, i el casal de barri Can Rectoret.

Consulteu el web de la jornada, amb aquestes i més activitats. Algunes de les activitats de la jornada estan incloses en el cicle “El valor de l’aigua”, que organitza l’Ajuntament de Barcelona.