L’acte de celebració de les Subvencions pel Clima omple la Nau Central de l’Hivernacle

..
19/03/2024 - 15:01 h - Emergència climàtica La Fàbrica del Sol

Un total de 50 projectes han estat beneficiaris de la línia de Subvencions pel Clima que atorga l’Ajuntament de Barcelona des de fa 6 anys. Les ajudes han impulsat idees innovadores que plantegen solucions als objectius marcats pel Pla d’Acció per l’Emergència Climàtica i que han propiciat la col·laboració entre més de 100 entitats d’àmbits i experteses diverses. L’acte de dilluns 18 de març a l’Hivernacle del Parc de la Ciutadella n’ha celebrat els fruits i ha servit per exposar la manera com les entitats i el personal tècnic municipal treballen de forma conjunta.

La Gerent de l’Àrea de Serveis Urbans i Manteniment de l’Espai Públic Sonia Frias ha obert oficialment l’acte i ha donat pas a la taula rodona de testimonis per reflexionar sobre les oportunitats que brinden les subvencions i, sobretot, la cocreació entre l’Ajuntament i les diverses entitats que treballen per fer realitat els objectius climàtics de la ciutat.

Elena Diez, Gaia D’Èlia i Fabián Lopez han presentat els projectes Barcelona Recircula, Residències de gent gran saludables i sostenibles i Escoles + Ventilades, respectivament. Els tres representants de projecte han coincidit a destacar les oportunitats que els ha suposat rebre l’impuls de les Subvencions pel Clima: l’accés a recursos per a la innovació, accés a informació i contactes, possibilitat d’enxarxament, creació d’un espai real de reflexió i cocreació de coneixement, generació de metodologies i noves eines, obtenció de primers resultats, prestigi i accés a noves fonts de finançament, etc.

Per part de l’equip municipal, Patricia Lacera ha aportat el seu testimoni com a representant de les tècniques i tècnics de referència: una figura singular que acompanya i facilita el desenvolupament dels projectes. Diez, D’Èlia i López consideren que el seguiment tècnic personalitzat aporta coneixement especialitzat de gran valor i suavitza les dificultats pròpies dels tràmits administratius. La Directora de l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat Irma Ventayol ha manifestat la seva satisfacció pels resultats obtinguts durant aquests sis anys i ha destacat la importància de recollir les xifres i les dades objectives dels projectes perquè són les que permeten replicar les experiències per ampliar-ne l’impacte que permet a la ciutat fer front als reptes de l’emergència climàtica.

Les 70 persones assistents han tingut l’ocasió d’intercanviar converses i experiències després de la taula rodona i han visitat l’exposició de projectes instal·lada a la Nau Picasso per a l’ocasió. A més a més, s’ha ofert una visita guiada a l’Hivernacle del Parc de la Ciutadella, una joia recentment remodelada i reoberta a la ciutadania.

Més informació