Ampliació de l'hort de la Font Trobada i nova aula ambiental

Aquesta tarda s'ha posat la primera pedra de l'ampliació de l'hort de la Font Trobada i la construcció d'una nova aula ambiental, unes obres que es duran a terme els propers mesos junt amb l'arranjament dels camins escolars d'aquesta vessant de la muntanya de Montjuïc.

..
24/03/2023 - 17:47 h - Urbanisme i infraestructures Mupert

A l’acte amb el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, han participat representants de l’Associació de l’Hort de la Font Trobada, de Som la Clau i de la comunitat educativa de les escoles Tres Pins i Bosc de Montjuïc, amb un taller d’oli de calèndula a càrrec d’Hortsec i berenar amb xocolatada.

Des de l’Associació de l’Hort de la Font Trobada, participant en el desenvolupament del Pla de Barris del Poble-sec, s’ha anat donant forma durant els darrers anys al projecte d’ampliació de l’hort que inclou la construcció d’una aula ambiental a la mateixa esplanada dels jardins de Joan Prats. Per sobre de l’actual hort de la Font Trobada, s’hi arranjaran uns 1.200 m² que, amb les mides de les parcel·les actuals (3×1,5 m), permetran guanyar-ne entre 60 i 70 de noves. Tant els horts com la nova aula ambiental tindran una dinamització d’arrel comunitària per entitats eco-ambientals del barri. De fet, l’Aula Ambiental del Poble-sec fa temps que funciona de forma itinerant i enguany s’ha integrat també a la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB).

Les obres d’ampliació de l’hort de la Font Trobada amb la construcció d’una aula ambiental començaran a l’abril i duraran sis mesos. Es faran en paral·lel amb les de millora dels camins escolars que pugen des del Poble-sec cap a les escoles Bosc de Montjuïc (fase 1, quatre mesos) i Tres Pins (fase 2, tres mesos més). Mares i pares d’aquestes escoles van presentar aquesta proposta als Pressupostos Participatius per facilitar la comunicació del nucli urbà del Poble-sec amb aquests centres i els diversos equipaments que hi ha a la muntanya. Van demanar millorar-ne la il·luminació i habilitar-hi zones d’estada com la font de la Palmera. També renovar la zona d’esbarjo dels jardins de Joan Prats que fan servir com a espai lúdic a la sortida de l’escola, al costat del bar Marcelino. I tot això és justament el que es durà a terme durant els propers set mesos. L’accés a l’Escola Bosc de Montjuïc des de l’avinguda de Miramar també s’està millorant amb la intervenció programada dins del programa Protegim les Escoles.

Notícies relacionades